Ansvarsgruppemøte og dens utfordringer.Nå på fredag, altså sist fredag, var det igjen duket for ansvarsgruppemøte. Jeg hadde egentlig ikke så mye forventninger eller tanker om det, da jeg tenkte at vi ikke kom til å bli fulltallige denne gangen heller. Men et positivt sjokk ble det at fastlegen faktisk dukket opp denne gangen, mens navmannen ikke kunne. Han sa ivertfall ifra da, så det skal han ha!

Med et ble vi plutselig 1 person til, noe som gjorde det hele litt mer skumlere.. Det ble meg, bo-kontakt, fastlege og psykologen. Men bra at vi ble litt mer samlet denne gangen, så slipper man å gjenta alt som ble sagt uttalige ganger.

 


Møtet gikk i og for seg bra, men det ble en veldig presset og stresset situasjon. Selvsagt vet jeg at møtet er fokusert på meg, og ting omkring meg, men det å måtte snakke om vanskelige og såre ting med tre tryner rettet mot deg er sannelig ikke lett! Så får man liksom ingen plass å se og holde fokuset på. Blir ingen plass å gjemme seg litt på, så det blir mer eller mindre panisk øyekontakt med møtedeltakerene.

Grøss.. Jeg liker virkelig ikke møter..! Man får trøste seg med at det kommer jo goder ut av sånne situasjoner. Det er jo for ens eget beste.

 

Siden jeg startet opp hos psykologen har det aldri blitt noen faste rutiner på samtaletimer. Det har gått fra hver uke til plutselig å få et mellomrom på nesten 2 mnd. Siden jul har jeg vel hatt ca 4-5 timer, med mange ukers mellomrom.
Jeg fikk jo fortalt at hun kanskje kom til å bli borte i noen perioder, men ikke at det skulle bli så mye.

Så den første beskjeden jeg fikk var at hun skulle slutte, eller ut i permisjon på ubestemt tid. Og jeg derfor må bytte psykolog.. Sukk..

 

Det er selvfølgelig trist da jeg likte henne veldig godt, men jeg ser jo at jeg trenger mer rutiner på samtalene viss jeg skal ha god effekt av å gå på dps.
Men det blir ikke lett å igjen måtte forholde seg til en ny behandler. Igjen måtte gå igjennom den bli kjent fasen og å skape tillit til å tørre å snakke om ting.

Man må jo starte på nytt, igjen.

Kan ikke akkurat si jeg gleder meg, så jeg håper virkelig jeg får en behandler jeg kan få tillit til.

 

Hun snakket om at hun har allerede valgt en psykolog som hun skal søke meg til. Den psykologen er også en kvinne, ung mener jeg å huske. I hovedsak jobber hun kun med unge mennesker med selvskadingsproblematikk. Om hun var spesialist husker jeg ikke..
Jeg håper på at det kan bli bra, og at hun kan hjelpe meg til å en dag bli helt skadefri!

 


Under møtet ble det også mye snakk om akkurat det med selvskading. Hva de kan gjøre, hva jeg kan gjøre, hva som skjer før og etter. Ja egentlig hele den pakka der.
Hele den samtalen var forferdelig vanskelig. De snakket om å evt legge meg inn i mine dårlige perioder for å kunne minimalisere selvskadingen. Kansje jeg på den måten kan kontrollere mer med mer hjelp, uten å ende opp med uttallige sting på kroppen.
Da ville jeg også ikke bli alene med dette problemet, eller hva jeg skal si. Da er det noen der å huke tak i.

Jeg ble veldig usikker. Det føles som et skritt frem og tre tilbake om jeg må innlegges igjen.


Men det får vi ta når den situasjonen evt dukker opp igjen.

Her og nå går det bra. Det er det jeg vil fokusere på nå! Jeg skal jo opp og frem, og det er lettere å kunne klare dette sjøl.

 

 

Største delen av møtet handlet om dette, så resten ble det vel mest snakk om avtaler fremover, jobb og ferier.

 

Et tøft møte ble det, men jammen var det fantastisk når det var over!! Mestring : )

 

Jeg var jo tross alt flink, jeg klarte jo å snakke en del, og det er jo bedre enn å ikke si noe!

 

Ingen kommentarer

Vigdis

Dato: 18.01.2013 Klokken: 14:12

Hei , jeg blir impornert over personer som deg! :) Stå på!

Miss AJ

Dato: 29.01.2013 Klokken: 22:12

Vigdis: Oj, tusen takk for den fine kommentaren! Sånt gleder stort :)

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Glade dager, tunge dager. Humor og glede, trist og vanskelig. Psyk med mye galgenhumor! Kjedelig.Dønn seriøst. Veldig useriøst. Her er det mye rart med andre ord :) PS:Dere kan gjerne gulpe opp idiotiske og usakelige kommentarer, men ikke forvent at jeg tar meg nær av dem! leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits