Just one sad song away from breakingVi prøver litt igjen etter masse god oppmuntring, sånn bit by bit.

Jeg har lenge strevd med å finne de rette ordene for å så formulere forståelsesfulle setninger. Det var noe jeg ikke fikk til, så jeg ga heller opp.
Jeg skriver jo dagbok for min egen del, noe jeg kan ha litt nytte av. Men det har vært vanskelig å omformulere det til brukbare setninger som jeg kan legge ut på her på bloggen. Det er mye av meg som jeg ikke ønsker å dele på en blogg, noen ting er og forblir en privatsak. Selv om jeg har skrevet og delt mange vel private ting (kan noen utenforstående si) og hendelser, så er det alikevell noen ting som jeg ikke vil dele. Av hensyn til både meg selv og ande.
I de periodene jeg har slitt en god del og ikke har ønsket eller klart å skrive noe her inne, så har jeg heller valgt å la det stå stille.

Sånn som de siste ukene har vært nå, har jeg hatt mer enn nok vansker med å klare å finne ord til min egen dagbok. Det er utrolig hvor vanskelig det faktisk kan være. Og ikke minst klare å dele dem med mine kontakter!
Etter noen av samtaletimene har jeg gått derifra med et skuffet sinn fordi jeg ikke klarte å få frem det jeg egentlig hadde lyst til å få sagt. Ikke fordi de ikke har latt meg få lov, men fordi jeg ikke har turt. Eller igjen; jeg fant ikke ord til å kunne beskrive. Kanskje kunne jeg finne ett ord, men hva er vel vitsen når man ikke kan fullføre setningen? Jeg vil ikke begynne på noe jeg ikke kan fullføre.


Før jul fikk jeg vite at min faste psykolog kom til å bli borte i litt over 3 mnd. Litt kjedelig med tanke på hvor godt i gang med behandling vi var, men uansett, 3 mnd går fort så det skal gå bra. Jeg fikk først beskjed om at jeg ikke skulle ha en vikar, men en uke etterpå fikk jeg tlf om at jeg skulle få det alikevell. Litt blandede følelser, men tenkte at det er jo greit å ha en psykolog i tillegg viss det skulle være noe.
Det var først for 2 uker siden at jeg møtte henne, vikaren, for første gang. Jeg hadde jo nesten helt glemt bort hvor pinlig de første møtene kan være! Fikk fort tanker om at dette er kanskje meningsløst da jeg ikke vil klare å få et tillitsforhold fort nok til å kunne få hjelp med noe. Men jeg prøvde å være positiv innstilt på det og heller møte henne med et godt mot. Planene var klare, jeg skulle si det jeg hadde planlagt å snakke om å legge alle kortene på bordet. Ingen gåtur rundt grøten.
Men hva skjedde? Jo, det jeg fryktet. En masse meningsløs svada om alt annet enn det som var planlagt. Det gikk jo bare på det å bli kjent, og på et punkt hadde jeg sittet og snakket om arbeidskarrieren til venninner og familie i 15 minutter. Alt jeg klarte å lire ut av meg var så overfladisk og ikke relevant i det hele tatt.
Jeg hadde jo håpet jeg ville klare å si det jeg ville si, men frykten for dette ukjente mennesket ble for stort. Da ble det heller litt lettere å prøve litt hardere igjen neste gang jeg skulle treffe den faste kontakten min noen dager etterpå.

Trygghet og tillit har virkelig ufattelig mye å si i en behandlingsprosess!De siste dagene, eller nei, de siste ukene har vært relativt tøffe. Uten at jeg ønsker å gå så altfor mye inn i det. Men dagene har vært preget av alt for mye angst og jeg kjenner depresjonen har et godt grep rundt meg. Til tider kan det føles som om jeg prøver å løpe i vann, kroppen er så tung og leddene er stive og verker. Jeg prøver alikevell å opprettholde en normal hverdag, så jeg møter venninner og drar ut på byturer. Bare så synd at jeg ofte har blitt så dårlig når jeg endelig er kommet hjem igjen. Jeg bryter sammen i gråt fordi jeg er så sliten, og jeg klarer ikke annet enn å kjenne på skuffelsen og hvor mislykket jeg er. Selv om jeg vet at jeg burde være stolt over hva jeg har fått til. Men skuffelsen klarer å overskygge alt.
For en uke siden var jeg nær ved å dra til sykehuset for å be om hjelp og å få bli der natten over. Jeg var så sliten og så full av angst. Kroppen skrek av utmattelse og jeg var så lei av å kjempe.
Men etter 3 beroligende og en god dose sovemedisiner klarte jeg endelig å falle til ro og sovne.
Dagene i etterkant har vært varierende. Noen dager har gått greit, mens resten av dagene har jeg levd på sobrilrus for å komme igjennom dem.
Jeg har ikke hatt ork nok til å engang besøke noe familie de siste ukene, bortsett fra dagsbesøk til pappa og de på søndag som heldigvis gikk veldig bra. Jeg har så dårlig samvittighet for akkurat det og jeg beklager så mye. Men jeg vet at de fleste forstår. Og det er godt.I dag gjorde jeg en stor bragd. For første gang på lenge klarte jeg å snakke om noe jeg på forhånd hadde planlagt å si. Det er stort det.
Og selv hvor vondt det er å snakke om, så føles det godt å ha klart det. Mestring. Mestring. Veldig god følelse!

Så i dag har det nesten vært litt godt å være meg. Ukas beste følelse!

  • Dato:29.01.2013
  • Klokken:22:35
  • Kategori:
  • [ Psyk`o ]
  • Kommentarer: 4

Ingen kommentarer

Eva Renate

Dato: 30.01.2013 Klokken: 22:09

Men gode fine deg - du har så høye forventninger til deg selv vennen.

Si de halve setningene du....eller skriv de....eller les de inn på mobilen din og spill de av for psykologen neste time.......resten kommer kansje en annen gang. Sier man de halve, så har du faktisk gjort halve jobben??!! Ting trenger IKKE bli perfekt med en gang.......

Største onsdagsklemmen i verden fra meg

adhdrawn

Dato: 31.01.2013 Klokken: 10:03

Vennen!!! <3 tenker på deg, og synes du er utrolig sterk som kommer deg igjennom alt dette! HUSK, du trenger ikke gjøre det alene!! be om hjelp når du trenger, for du fortjener det så utrolig mye!! skulle ønske jeg kunne være der for deg å gjøre alt bra på null komma niks! stå på vennen, og husk å ta vare på deg selv også, for du er den viktigste personen i ditt i eget liv ;) stooooor klem <3

Miss AJ

Dato: 08.02.2013 Klokken: 20:38

Eva Renate: Hehe, ja den kan jeg faktisk se selv også. Jeg kan ofte se det i etterkant at jeg ikke trengte å ha så høye krav til meg selv. Men jeg prøver å jobbe mye med det, senke forventningene og heller bare kjøre på med det jeg har.
Så har jeg faktisk også klart å snakket om akkuratt dette der med kontaktene mine, så håper dette kan være til stor hjelp, at jeg da kan dele de halvferdige setningene mine uten å være selvkritisk fordi det ikke er bra nok.

Ikke bare flink pike syndrom, men også flink pasient syndrom ;)

Du har jo så rett i det du sier, man har jo faktisk gjort halve jobben selv med halve setninger.
Jeg skal uansett jobbe med å senke kravene og heller være fornøyd med det jeg "leverer" :)

Tusen takk for en fin kommentar, å jeg sender tilbake verdens beste fredagsklem!

Miss AJ

Dato: 08.02.2013 Klokken: 20:47

adhdrawn: Tusen takk for den fine, varme kommentaren! <3
De 2 siste ukene har jeg heldigvis hatt ofte samtaler etter å ha sagt ifra at det kansje var litt vanskelig å takle det alene, så de har stilt opp mye for meg heldigvis :) Kjenner jeg er så takknemlig!!
Denne kommentaren varmet masse, å det føles godt å vite at jeg har deg :) Men jeg skal klare meg, å jeg håper ikke jeg tynger deg ned på noen måte. Husk at du må holde fokuset på deg selv vennen! ^^
Så kan man trøste seg med at det finnes bare en vei fra her, nemlig opp og frem! :)

Stoooooor klem <3

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Glade dager, tunge dager. Humor og glede, trist og vanskelig. Psyk med mye galgenhumor! Kjedelig.Dønn seriøst. Veldig useriøst. Her er det mye rart med andre ord :) PS:Dere kan gjerne gulpe opp idiotiske og usakelige kommentarer, men ikke forvent at jeg tar meg nær av dem! leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits