Favoritter: # 2

# 2 - Jeg lever, pappa

 


Siri Marie Seim Sønstelie var på sin første AUF-leir på Utøya i juli 2011. Hun ble skutt mot - men overlevde. På land satt pappa Erik Sønstelie og forsøkte å sortere tanker, frykt, pårørende, presse og inntrykk. Sammen forteller de nå sin historie. Boken er en dokumentarisk fortelling om hva som skjedde under terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011.
Boken skildrer den unike historien til akkurat Siri og Erik, men den gir også et større bilde av terrorhandlingene som forandret Norge.
Gjennom ulike kilder følger vi gjerningsmannens siste forberedelser og gjennomføringen av det verste angrepet på det norske samfunnet i fredstid. Styrken i fortellingen er imidlertid relasjonen mellom far og datter.


Av en eller annen grunn hadde jeg ikke så høye forventninger til denne, bare at jeg kunne tenke meg å lese den. Men så feil kan man ta.
Dette er nok blitt en av de beste bøkene jeg noen gang har lest!! Måten alt blir fortalt og skildret på, setter seg så fast og man gjør seg opp så mange tanker selv. Jeg satt med tårer i øynene flere ganger, og det er skjelden en bok klarer å gjøre med meg.
Viss man ser bort ifra den grusomme hendelsen, så er dette en fantastisk bok som alle burde lese!

Ingen kommentarer

Linn - Hund, foto og hverdag

Dato: 02.04.2013 Klokken: 18:59

Den er virkelig skrevet på en helt fantastisk måte! Håper virkelig forfatteren ikke gir seg helt med bok-skrivning, for jeg kunne virkelig tenkt meg å lese fler bøker fra han :)

Miss AJ

Dato: 04.04.2013 Klokken: 18:30

Linn: Helt enig! har tenkt det samme selv også :)

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Glade dager, tunge dager. Humor og glede, trist og vanskelig. Psyk med mye galgenhumor! Kjedelig.Dønn seriøst. Veldig useriøst. Her er det mye rart med andre ord :) PS:Dere kan gjerne gulpe opp idiotiske og usakelige kommentarer, men ikke forvent at jeg tar meg nær av dem! leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits