Favoritter: # 7 & 8

# 7 - Kors på halsen
&
# 8 - Sebrapiken

Kors på halsen:
I denne boka forteller to søstre om hvordan det er å ha en lillesøster som driver med selvskading.
Ida begynte med selvskadingen da hun var ti år, nå er hun i begynnelsen av 20-årene og det haster for henne å bli frisk. Søstrene reflekterer over årsaker til at nettopp deres søster er betegnet som en av landets verste selvskadere, og i korte tekster sier Ida selv noe om hvordan hun har det.
Psykoteraput Lise Studsgård forteller også om sitt møte med Ida og noen av mytene rundt denne lidelsen.

Sebrapiken:
Hva får en ressurssterk, oppegående jente med en trygg oppvekst til å skade seg selv? Kutte seg selv opp og påføre seg skade på redselsfulle måter?
Sebrapiken skildrer en ung jentes kamp for å frigjøre seg fra sin egen selvdestruktivitet. Dette er Sofia Åkermans egen historie - historien om ei jente som skader seg selv og kjemper mot en destruktiv demon som hele tiden jager henne.
I boka får du et innblikk i hennes innerste tanker, blir kjent med hennes skamfølelse og redsel for å bli frisk og bortglemt. Lykken hun føler da hun finner ut at verden ikke var helt som hun hadde fryktet, er rørende beskrevet.
I Sebrapiken får du Sofia Åkermanns egen, sterke historie om hennes kamp for et verdig liv. Sofias historie er skremmende, men samtidig rørende - og den gir kunnskap, forståelse og håp.

 

Siden både psykiatri og selvskading har vært og fortsatt er en stor del av livet mitt, er bøker som omhandler akkurat dette ekstra interessante.
Det kan være en stor trøst å lese om mennesker med samme skjebne og problemer. Selvsagt trist å lese om hvilket helvete personen har gjennomgått, men det å få lese hvordan de mot alle odds har kommet seg igjennom alt, om hvordan selvskadingen hører til fortiden, det er lærerikt. DET gir mye håp. Det viser at man kan komme seg i mål, både skadefri og tilnærmet frisk.
Det ER mulig å bli skadefri, for godt. Når det gikk bra for dem, så hvorfor skulle det ikke det være mulig med en selv??

Som pårørende til en med selvskadingsproblematikk, eller psykiske problemer generelt, kan disse 2 bøkene være veldig nyttige. I Kors på halsen blir mye skrevet av akkurat pårørende, hennes familie.
Jeg vil tro at de fleste pårørende tenker og føler mye av det samme. Og i KPH skriver de mye om akkurat dette. Det kan være godt å lese om andre i samme situasjon. Det gjelder vel også både som en pårørende samt den som er psyk.

Bøkene kan være noe triggendes, så er du lett påvirkelig burde du kanskje vente til man er sikker på at man kan tåle det.

Selvskadingproblematikk er noe som i de siste årene bare har eskaler til de grader. Og problemet fortsetter å stige.
Det er fortsatt altfor mye tabu rundt dette emnet, så dette er 2 viktige bøker som kan øke forståelsen og kunnskaper om akkurat temaet selvskading.

 

 

 Ingen kommentarer

Mari Margrethe ❤

Dato: 11.05.2013 Klokken: 21:42

Fine bøker, kanskje jeg prøver en av dem! :D

www.elijah.blogg.no

Dato: 11.05.2013 Klokken: 21:56

Fine bøker! :D kommentere tilbake ?<3

HobbyBlogger

Dato: 12.05.2013 Klokken: 14:55

Så utrolig interessant, skrev de ned på leselista mi med en gang :)

Miss AJ

Dato: 16.05.2013 Klokken: 20:31

Mari Margrethe: Det anbefales :)

Miss AJ

Dato: 16.05.2013 Klokken: 20:31

HobbyBlogger: Det høres veldig bra ut! Anbefales :)

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Glade dager, tunge dager. Humor og glede, trist og vanskelig. Psyk med mye galgenhumor! Kjedelig.Dønn seriøst. Veldig useriøst. Her er det mye rart med andre ord :) PS:Dere kan gjerne gulpe opp idiotiske og usakelige kommentarer, men ikke forvent at jeg tar meg nær av dem! leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits