Favoritter: 12

# 12 - Sankta Psyko

 Med historien fra den sikrede, psykiatriske institusjonen Sankta Patricia viser Johan Theorin seg som en fullblods spenningsforfatter: Sankta Psyko er en mangfoldig, psykologisk thriller med mange overraskende vendinger.

Førskolelærer Jan Hauger har søkt jobb på førskolen Glenna. Glenna ser ved første øyekast ut som de fleste andre førskoler - helt til man ser muren som avgrenser uteområdet.
Førskolen ligger på den andre siden av muren til Sankta Patricia, et sikkerhetsklarert sykehus der blant annet psykisk syke kriminelle blir behandlet. Naturlig nok har klinikken raskt fått kallenavnet Sankta Psyko.
Glenna er Sankta Patricias egen førskole, alle barna som går der har en av foreldrene sperret inne på sykehuset. Tanken er at barna skal kunne opprettholde kontakt med foreldrene.
Til faste tider blir barna fulgt gjennom lange underjordiske korridorer, opp i en heis og inn på sykehuset. En av Jans oppgaver blir å følge barna inn til besøksrommet. Jan føler med barna, men han har samtidig sine egne motiver for å ønske seg inn på Sankta Psyko.

Hvem er syke og hvem er friske?
Jan er en dyktig pedagog, men har også hemmeligheter. Han har aldri avslørt for noen hva som egentlig hendte ni år tidligere, da lille William forsvant fra den barnehagen han var ansatt ved. Han har heller ikke fortalt noen hvorfor han var så ivrig på å få jobben på Glenna. Riktignok er det givende å jobbe med de små barna som har fått en vanskelig start i livet - men langt viktigere er muligheten til å komme nær sykehuset, kanskje til og med inn på sykehuset.

Mens Jan vil inn på sykehuset, vil andre ut...Det var først og fremst fremsiden og tittelen som gjorde meg nyskjerrig på boka. Og etter å ha lest annbefalinger om denne, måtte jeg bare ha den!
Det tok ikke mange sidene for å få meg hekta for å si det spnn. Å legge den ifra seg var utrolig vanskelig! Selv om det ikke ikke skjer så mye action (eller hva jeg skal kalle det) før nærmere slutten, så klarer han alikvell å holde oppe spenningsnivået så til de grader igjennom hele boka! Når jeg hadde pauser i lesinga, klarte jeg ikke legge vekk nyskjerrigheten og tankene om den. Og akkuratt det gjør att jeg elsker den!

Les! Les! Les! Les! Les! Les!

 

 

Stikkord:

Én kommentar

Alexandra - VINN FERIE

Dato: 08.09.2013 Klokken: 19:10

Hallo! Jeg digger sykt mye av denne blogen! Du er kjempe flink i mine øyne! Jeg blir helt glad av å besøke her! Men du! Jeg har akkurat blitt med i sykt bra konkurranse jeg synes du også burde melde deg på! Det er sånn at du kan vinne en storbyferie, så dette er skikkelig kult. Håper du vil være med i den og at du fortsetter å blogge!

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Glade dager, tunge dager. Humor og glede, trist og vanskelig. Psyk med mye galgenhumor! Kjedelig.Dønn seriøst. Veldig useriøst. Her er det mye rart med andre ord :) PS:Dere kan gjerne gulpe opp idiotiske og usakelige kommentarer, men ikke forvent at jeg tar meg nær av dem! leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits