Fight my way through the battle.

(16.01.2014)
Hei 2014.

Får først begynne med å ønske alle et riktig godt nyttår! Håper alle hadde en fin jul og nyttårsfeiring.

Det begynner å bli lenge siden sist jeg var innom. Det har vært en måned med veldig mange utfordringer.
Jula fikk en veldig trist start da min kjære bestefar gikk bort. Det har vært mange tunge dager, og det har vært vondt å se sørgende familemedlemmer. Men det har vært godt å være sammen med familien å minnes alt det gode og positive, samtidig som man har vært en støtte for hverandre.


Dagen etter begravelsen dra jeg opp til dalen for julen. For min del, og flere i familien, ble julen egentlig avlyst. Ikke et snev av julestemning, å fortsatt trist og sliten etter begravelsen. Så jeg valgte heller å se det som en helt vanlig ferie med helt vanlige dager. Og heller bare gjøre det beste ut av dagene.
Etter et par dager hadde jeg kommet til meg selv igjen, så da klarte jeg å få noen dager med hygge og kos. Julekvelden føltes som en helt vanlig kveld, eneste forskjellen var å pynte seg! Åpnet faktisk sminkepungen også, og sukket tungt før jeg zippet den igjen. Fjong blir man ikke uansett, og en trang pølseskinn-kjole får holde i massevis når det gjelder pynting! Julekveld blir det uansett.
Hele kvelden tilbragte vi hos besteforeldrene mine, noe som ble veldig hyggelig! Alltid kos å være lillejenta til bestemor som blir dullet med og oppvartet på best mulig måte! Hvem sier vel nei til det...?
Jeg har tydligvis vært en snill jente i år, for jeg fikk så masse fint av så mange gode mennesker! Herrefred så heldig jeg er som har så gode mennesker i livet mitt. Det er virkelig noe jeg aldri kommer til å ta for gitt!

Romjulen kom. Det samme gjorde en voldsom angst også.
Flere utfordringer møtte jeg på de neste dagene. Flere vondere en andre. Å være rundt mennesker når jeg har det sånn er ikke lett. Jeg viser ytterst sjelden frem følelsene mine, det er altfor vanskelig. Så man bruker ekstra krefter på å holde smilet på plass. Som resultat av dårlig helse, ble det få timer med søvn de siste dagene av ferien. Noen kvelder hjalp det med noen hestedoser medisiner. Heldigvis!
De siste dagene var målet bare å komme seg igjennom dagen. En time om gangen.
Min siste feriedag ble nyttårsdagen/kvelden. Det ble en rolig og fin dag sammen med lillebror og de. Som julekvelden, ble ikke feiring fokuset. Vi var igrunn alle enige om att dette ble en hvilken som helst dag, for det var akkuratt det det føltes. Rundt kvart på 8 kom jeg hjem til meg selv igjen. Jeg så faktisk veldig frem til å være alene hjemme nyttårskvelden. Det var så deilig, at jeg har ikke ord for det engang! Det var så godt å legge seg på soffan å ikke gjøre noen ting resten av kvelden. Slippe alt av feiring og kjas&mas. Slippe å måtte feire noe man faktisk ikke vil feire.
Jeg fikk en veldig fin kveld, og jeg må faktisk si at det frister til gjentakelse til neste år!

Jeg ser nå i etterkant at jeg burde lagt inn flere hviledager denne julen. Selvsagt ble det litt spesielt med tanke på det triste før jul. Men jeg burde ha skjønt att så mange dager rundt folk kunne skape problemer. 10 dager med folk 24/7 ble altfor mye for meg.! Ja, det ble en tøff jul, men herrefred så sterk jeg er som kom meg igjennom det!!

Tiden etter nyttår har igrunn blitt brukt til å komme seg til hektene igjen. Prøvd å fått roen tilbake i kroppen, samtidig som man endelig har grepet fatt i hverdagen igjen.
Noen dager har vært tyngre enn andre, men et par helt greie dager har jeg klart å fått.
Mitt hovedfokus de siste 2 ukene har vært å få tilbake kontrollen over angsten. Og det vanskeligste, å få tilbake styringen over hodet å tankekjør.
Det har vært vanskelig på de verste dagene og når sykdommen holder stramme hender rundt halsen. Men jeg har flere dager der jeg har virkelig stått på å jobba hardt, og seiret! Jeg har kvelder etter jeg har lagt meg ligget å tenkt at wow,tenk at jeg klarte å komme meg helskinnet igjennom dagen. Og jeg har kjent meg så stolt! Beste følelsen i verden!

Håper på flere sånne dager, bare jeg klarer å komme ut av den vonde angstbobla som stjeler alt av luft. Ordet Hat blir for snilt til å kunne beskrive mine følelser for angsten min. Jeg vet at det ikke hjelper å være sint, men mange ganger klarer jeg ikke la vær.

En dag skal jeg gruse alt som heter sykdom, og jeg skal stå igjen som en vinner!

  • Dato:16.01.2014
  • Klokken:23:16
  • Kategori:
  • [ Psyk`o ]
  • Kommentarer: 2

2 kommentarer

Kampen for livet

Dato: 22.01.2014 Klokken: 22:14

Det å oppleve angst, er virkelig ikke noe å spøke med. Det er virkelig rørende å lese dette du skriver. Stå på!

Miss AJ

Dato: 05.02.2014 Klokken: 09:18

Det er så sant! Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits