Vintermåneder

(07.04.2014)


Det ble plutselig lenge siden sist. Lysten til å skrive og dele med omverden har vel vært ikke-eksisterende. Ting kan bli for sårt å la andre vite, for privat, eller bare att jeg ikke vil dele noenting. Jeg prøver å ikke la den tanken komme i veien for behandlingen, men rett som en skvett blomsterer treårs-trassen opp i meg og jeg vil ikke snakke. Orker ikke snakke. Hodet sier nei, å da blir det nei. Spiller ingen rolle alikevell, det er ikke viktig nok. Bare bagateller.
Som sagt, skikkelig trasshode. Får trøste meg selv att det er bare meg selv jeg setter meg opp mot.

Sist jeg var innom her lå jeg på akuttposten på Reinsvoll. Der var jeg i nesten 4 dager før jeg ble sendt hjem, på en fredag. Planen var egentlig at jeg skulle bli overført til dps i hjemkommunen, men der var det fullt. Med den beslutningen, og følelsen av å ikke bli trodd på eller tatt på alvor, var jeg selvsagt veldig skuffet. Det er ikke alvorlig nok, sa de. Den setningen ga meg lyst til å bare gi opp. Det er ingen sjans for meg. Det trigget meg til å dra hjem å faktisk gjøre noe som de kansje ville se på som alvorlig nok.
Sånne kommentarer kan være som å kaste bensin på åpen flamme. Jeg har hørt og lest om flere som har endt opp med livsfarlige skader, eller begått selvmord, fordi deres problemer ikke var alvorlige nok. Det er så trist. Sånne ting skal ikke kunne skje i 2014!

Samme helgen jeg kom hjem ble som fryktet veldig vanskelig. Så vanskelig at jeg allerede på mandag begynte å gruve meg til neste helg igjen. Heldigvis åpnet det seg en plass på dps til helgen, så da fikk jeg en helgeinnleggelse fra Fredag til Mandag. Det var godt å få hjelp til å komme seg igjennom helgen. Uka var jeg mer trygg på att jeg skulle klare. Da ble det bare kveldene som kunne bli et problem.
Etter dette har jeg heldigvis klart meg selv. Helgene har endelig begynt å bli noe positivt og avslappende igjen!

En av mine største vansker etter nyttår har uten tvil vært kveldene. I perioder har det vært så uutholdelig at jeg skjønner nesten ikke att jeg klarte å komme gjennom dem. En kveld kan føles som et helt døgn fylt med en så intens smerte der gråt og skrik ikke er i nærheten av å kunne hjelpe. Angsten lager pustevansker og følelsen av å kveles.
Nå jobber vi for at jeg skal kunne få et helsepersonell jeg kan ringe på kveldstid viss problemer dukker opp. Det er det som er minuset med at mine faste kontakter kun jobber på dagtid.
Jeg håper at dette vil gå i orden. Jeg har tro på att det vil kunne gjøre en forskjell viss problemer dukker opp. Jeg tror mye smerte kan bli unngått. Det høres bedre ut å kunne få hjelp til å komme seg igjennom krisen med hjelp av ord å støtte, enn at jeg ender opp med å skade meg fordi jeg selv ikke klarer det selv.

Ellers om dagene og kveldene har jeg drevet med litt av hvert. Mye for gleden sin skyld, og en del for å komme meg igjennom smertefulle timer. F.eks puslespill. En kveld for hyggen sin skyld, neste kveld for å klare å stå i det. Samme med baking, serie-titting, spill, vasking, hobbyaktv.. Alt mulig egentlig. Hver eneste dag bruker jeg aktivt forskjellige ting. Jeg kjenner jeg er mye flinkere nå enn før til å prøve ut disse tingene. Og det er en så gledesrus når jeg klarer det!!

Jeg håper og kjemper fortsatt for at livet skal bli bedre. Men jeg er blitt mye flinkere til å leve for de gode stundene. Jeg vet hvor gode de kan være og jeg klamrer meg fast i dem!
En dag skal jeg klare å nyte dette livet jeg har fått.

  • Dato:07.04.2014
  • Klokken:22:23
  • Kategori:
  • [ Psyk`o ]
  • Kommentarer: 0

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

bloglovin

KATEGORIER

ARKIV


hits