Hjelp å støtt Amnestys arbeid!

Sammen kan vi stoppe diskriminering og forfølgelse av mennesker på grunn av deres seksuelle orientering eller kjønnsidentitet.

For å gi din støtte send REGNBUE <Ditt navn>  <Din adresse> til 2160. Du vil da motta armbåndet i posten etter noen dager.
Hver sms koster 35 kr.


Å elske er en menneskerett!

9/9-13:

24 år å hurra for meg og hipp hurra og sånn!

 

For meg er bursdager blitt til noe jeg frykter. Etter jeg ble syk synes jeg det er blitt helt forferdelig å måtte bli et år eldre, hvert eneste år. Umulig å sette livet på pause!
Alt jeg klarer å tenke på er enda et år mistet til sykdommen. Enda et år jeg har klart å rote bort på å være dårlig å misslykket
Derfor: Ingenting å feire. Jeg fortjener ikke oppmerksomheten.


Som de siste årene, var planen i år også å være hjemme alene. Heller bare kose meg selv med en film og sånne småting.
Men idag våknet jeg med en god følelse. Jeg fikk besøk av 3 familiemedlemmer som faktisk var planlagt, så de fikk kaffe og kake. Igjen med en god følelse i kroppen.

Og litt senere på dagen kom den beste overraskelsen, å bli bedt med ut og påspandert middag av min vakre besteveninne! Og etterpå dro vi hjem for å drikke kaffe og bare slappe av på soffan og skravle.

 
Peppes slår ALDRI feil!!

For første gang på mange år har jeg faktisk hatt en fin bursdag der tankene ikke har ødelagt hele bursdagsstemningen og alt det der. Jeg har faktisk feiret med litt god samvittighet! :)
Og det føles godt

 

Også se her:

Til Meg, Fra MEG!
Rett og slett fordi jeg fortjente å skjemme meg selv litt bort!

Jeg er alltid så forsiktig med pengebruken, så denne her kunne jeg med god samvittighet unne meg synes jeg.
Leketøy for store barn!

 
Mimrestund:
(trykk for større bilde)

Hurra for god bildekvalitet forresten..


Helt fersk! Nesten da..
Var jo litt gossin da..!

 
 

Stikkord:

 


(Jada,jada, vet jula er over..)

 

 

Så var julen over og et nytt år har allerede begynt..

De siste ukene før jul var jeg en del engstelig for hele juleferien. Med dårlig psykisk helse er man ekspert på katastrofetanker og den slags. Jeg var så redd for å bli dårlig(ere) og at jeg ikke ville takle å være hjemmefra så lenge. Hva, viss, tenk om-tanker.
Som oftest klarte jeg å bryte ut av tankekjøret og heller tenke i mer positive baner. Hvorfor skulle ting gå galt? Hvorfor skulle ikke jeg også kunne kose meg og leve late dager? Ting går ofte bedre enn man frykter. Det gjelder bare å huske på akkurat det!

 

Den siste kvelden før ferien brukte jeg til vask av leilighet. Og pakking. Og organisering og planlegging. Viktig med kontroll!
Vasken ble et resultat av en intens uro i kroppen. Og etter alt for mange timer med vaskefilla så var jeg mye bedre. Nå kunne jeg heller slappe litt mer av å konsentrere meg om pakkingen å planleggingen.
På kvelden måtte jeg nyte den `siste` friheten før 13 dagers sosialisering skulle begynne. Og tro meg, den nøt jeg til det fulle. Kjente jeg begynte å glede meg en god del til all julekos med begge familiene!

På fredagen dro jeg rett etter jobb. Tror det var tidenes lengste arbeidsdag. Lengtet etter ferie og babykos!!

  
Du vet du er godt plantet inni psykiatrien når man blir lykkelig av å få en dosett i julegave!!
//Noen kjenner meg for godt...

 

Julen ble ikke som jeg fryktet. Er så positivt overrasket og fornøyd med det. Både jeg og angsten har vært gode venner, selv om han på slutten mente at nå var det nok. Men den forstår jeg. Etter 10-11 dager rundt folk 24/7 skal han faktisk få lov til å gjøre litt motstand.
Det har uansett vært godt å kjenne på at man ikke kveles av alt det normale kjøret. Det var godt å kjenne att man kunne slappe helt av selv med folk rundt en. Jeg er jo alltid anspent når jeg er med andre, så akkurat det slapp jeg ikke unna nå heller. Men det ble uansett ikke mer av det normale. Hurra for det!

Den depressive siden svingte litt mer. Til tider en del problemer med negativt tankekjør, men lesing og tv titting ble en veldig fin distraksjon. Kom meg alltid inn igjen.
Det er godt å kunne dele med andre at jeg har hatt en fin og koselig jul. Og att jeg ikke bare sier det for å glede andre. For å ikke glemme all den glede og kjærlighet familien min har gitt meg!
Merket bare det på alle de fantastiske gavene jeg var så heldig å få av familie og venner. Jeg blir stum egentlig... Dere er så snille!! ♥

Nok en gang blir jeg minnet på hvor mye glede jeg faktisk har i livet. Det gjelder bare å huske på det når livet går imot en! Nå har jeg enda mer å se tilbake på!

 

 

Nå har jeg forresten begynt å skrive dagbok igjen. Sånn type dag-for-dag. I fjor kom jeg til Mars i årsdagboka.. Haha den latskapen..
Håper virkelig jeg klarer lengre i år! Gått bra så langt ivertfall, så jeg håper jeg kan få brukt noe av det i behandlingen også. Det blir jo lettere å huske ting når det står skrevet ned.
For husk; Alt må skrives ned på lapp, viss ikke blir det borte med en gang. Fine gener jeg har arvet det tenker jeg ; )

 

 

Å jo.. God nyttår til alle dere fine mennesker der ute! Måtte 2013 bli et år man vil huske tilbake på med glede og stolthet!

 

 Stikkord:

Ingen sak å komme hjem etter en juleferie når man blir møtt med sin egen julegave!Til: Ann-Jeanette
Fra: Ann-Jeanette

Like morro å pakke dem ut selv om man vet hva det er! Jeg er sikker på at jeg trippet lett på tå når jeg hentet pakken på posten. For å ikke snakke om små piruetter på vei til postkassen!
Romjulssalg er en fantastisk ting.. Jeg hadde spart litt penger da jeg bare ønsket meg 2 av disse til jul, så dette ble en super julegave til meg selv.

Nå har jeg sikret meg timesvis med kos, glede, underholdning, og sist men ikke minst distraksjon fra mine indre demoner.

 

Ville egentlig bare stikke innom for å ønske alle et riktig godt nyttår! :)

 

 

Stikkord:

 

Jeg ville bare sende en liten julehilsen fra denne kanten! Håper dere alle har en fin og koselig tid. Selv koser jeg meg hos pappa og de, der jeg har late dager og masse tv-titting.
På onsdag drar jeg til mamma og de og blir til over nyttår. Gleder meg til å feire nyttår sammen med dem igjen, det er nemlig 5 år siden sist nemlig!

I denne juletiden blir bloggen nedprioritet. Ønsker heller å bruke tiden på familien og andre ting!

 

Kos dere så masse i romjulen, ta vare på hverandre og dere selv!! ♥

  

Stikkord:

(12.12.2012)

Visste du at..
            

 ...mobbing kan skape et levendes helvete for ett menneske?

...et mobbeoffer ofte blir valgt ut av ren tilfeldighet?

...mobbing kan f©ªre til tap av all livskvalitet?

...mobbing ofte f©ªrer til psykiske og fysiske plager?

...de fleste mobbeoffer sliter med en eller annen form for senskader som f©ªlge av mobbing?
¡¡


 

Mobbing er ALDRI greit uansett!

 

Stikkord:

Gjett hvem som skal ha en super helg??Gleden er å finne et gavekort du helt hadde glemt bort, for å så finne ut at det ikke engang er brukt!
Endelig fikk jeg en grunn OG råd til å kjøpe inn litt nytt, siden gavekortet går ut rundt disse dager. Så hele 21 kr kostet dette lommeboken min, noe som igrunn passet meg ypperlig ;)

Jeg avslutter med denne flotte sangen som jeg konstant har på hodet...............Stikkord:Endelig fikk jeg tak i skiltet som jeg har lett så lenge etter!!

Det kunne ikke passet meg bedre! ;)

Stikkord:

Tenkte bare jeg skulle stikke innom for å si at jeg ikke har nett for tiden. Jeg er litt usikker på når det kommer tilbake, så jeg måtte sniklåne en pc hos pappa for å si ifra.
Håper det vil komme tilbake snart, jeg har plutselig fått alt for mye fritid! Har merkelig nok fått gjort så mye annet enn å bare sitte med nesa inni pc skjermen! :P

Dagene har vært veldig opp og ned med mye som skjer, og skal skje fremover. Tankene er mange og til tider kaotiske, men jeg klarer alikevell å se lyset i enden av tunellen.
Men takket være all den fritiden jeg plutselig har fått, så har jeg fått brukt forskjellig håndarbeid til gode mestringsstrategier. Har mange kvelder der jeg har kost meg masse denne uken!
Julegaver er laget og jeg har brodert til den store gullmedalje! Noen av motivene skal jeg bruke og ha på julekort, så det skal bli morro å gi bort!

 

Håper dere har en finfin helg! :)

Stikkord:

    Survive

"Promise me you'll survive.

That you won't give up, no matter what happens.

 No matter how hopeless."

 Selvom filmen er fantastisk, så er det den enda mere fantastiske setningen som er hovedfokuset.

Stikkord:

 

Det kommer til å bli litt ustabilt eller fraværende blogging i en liten periode da ting kanskje ikke er helt på topp. Men plutselig dukker jeg innom med noe, men hvor ofte har jeg ingen anelse om. Når det gjelder meg er det aldri godt å si, ustabil som jeg er :P

Håper dere alle har en fin sommer tross dårlig vær. Og husk, det er fult mulig å kose seg selv på regnfulle dager : )

 


Legger ved et bilde av en lama, fordi den bare var så søt!

 

Stikkord:

 

Jeg glemte helt å legge ved videoen av Sara når hun spilte piano! Hihi jeg må jo bare le..


video:video0074

 Første gangen løp hun frem og tilbake selv uten veileding, men det var før jeg tok fram kameraet..!

 

Skikkelig søting :)

Stikkord:

Tor 21.6 - Søn 24.6:

 

Sommerferie nr 2. Denne gangen til Kragerø!
Opp gjennom årene har det alltid vært en fast tradisjon med en kragerøtur. Da er det liksom skikkelig sommer, selv hvor mye det evt måtte regne..!

Torsdagsmorgen dro vi. Slapp unna rushen i oslo og den verste trafikken. Turen tar jo opptil 6 timer, så det jo deilig å faktisk ha igjen noe av dagen når man kommer frem! Husker i fjor, da kom vi fram kl 11 på kvelden. Man rekker ikke så mye før man må legge seg!
Når vi er nede der bor vi hos min tremenning og hans far. Når vi kom fram dro vi først på kaffe til en slektning i noen timer. Veldig godt å se folket der igjen!

Senere på dagen dro vi opp dit vi skulle bo for å lage litt middag og bare kose oss! Været var supert så vi satt vel ute hele kvelden og bare slappet av :)

 

Også fikk jeg meg ei ny veninne,Sara!!
  


Er ho ikke nydelig?! Jeg klarer ikke skjønne hva som er så skummelt med disse.. Men folk kan vel tenke det samme om meg og edderkopper også..


Dag nr 2 måtte vi våge oss en tur til byen mellom regnskurene. Heldigvis var det oppholds hele tiden vi var der..! Jeg synes fortsatt Kragerø er en perle. Alle de gamle, men vel bevarte flotte bygningene, og gågatene og kafeene helt inntil sjøen. Det er virkelig noe helt for seg selv!
Når jeg er blitt mangemillionær på lotto, da blir det hytte og båt! Kansje jeg må begynne å tippe snart da....


På kvelden var vi bedt på grillings hos moren til 3menningen min. Veldig, veldig koselig og masse god mat!

Både dag 1 og dag 2 har gått over all forventning! Helsa har vært på min side og jeg har kunnet kose meg skikkelig. Deilig!

 

Dag 3 startet vi dagen med en bytur. Måtte jo ut å `glåme` litt idag også! Og en kafetur da selvsagt. Det var også St.Hans denne dagen, men pga det voldsomme uværet, bestemte vi oss heller for å være hjemme å heller kose oss med film og god mat. Dessuten ble bålstyret avlyst, og det var jo egentlig likegreit.
Vi hadde det veldig koselig uansett vi :)

   Gi mer Fôr da!!


Dag 4 var hjemreise dag. Etter frokost fikk vi pakket sammen og kastet det i bilen. Da var det bare å vende snuta oppover igjen. Dagene på ferie går desverre så altfor fort, så man må virkelig nyte det mens man kan!
Hjemreisen var veldig regnfull og en del trafikk, men det gikk veldig bra. Og dataavhengige som jeg og Randi er, så satt vi med hver våres data og det trådløse nettverket på! Erre no sak!


Den siste kvelden og hjemreise dagen slet jeg en del med angst som kom snikendes på. Hadde nesten regnet med det mtp mye folk og inntrykk på kort tid. Men jeg synes jeg klarte å gjøre det beste ut av det alikevell, så jeg vil si at jeg alt i alt har hatt en veldig bra tur. Gleder meg alt til neste gang! :)

 

 

 Ville ikke bli tatt bilde av nei..  Koose!

 Sara spiller piano! Give me the fucking camera!!!!!!


 Vaske seg. Åå hun er så søt!

 Don`t let go <3

 

Stikkord:

(13.06.2012)

Jeg har igjen ledd godt over alle søkeordene som har gjort at folk har kommet til min blogg.
Programmet jeg bruker for å sjekke bl.a denne statistikken er Google Analytics.

Saftig sjokoladekake- Det er jeg veldig glad i ja! En god oppskrift finner du Her.
Hvordan kjøle ned hund- Kaste den til sjøs..? Eller gå til innskaffelse av en sånn Her.
Dersom intet levende vesen føler seg krenket, er ingen skade skjedd- Amen to that.
Alkohol- Jeg er dronninga av alkohol! Les mitt bidrag om alkohol Her.
Gastroskopi er ikke vondt- Selvsagt gjør det vondt!! Les min opplevelse Her.
Hvordan normalisere menstruasjon- Sannelig om jeg vet..
Aj henger on facebook- Henger på Facebook hele dagen jeg..
Bare lissom- Ja asså, sånn erre bare lissom.. Hva forventer man når man søker på dette?
Baksmell på skatten- Den suger..
Bretting av buff- Bare gjør sånn, og sånn og en halv sånn.
Brevet mitt til bestevenn- Kjærleiksbrev eller..?
Brusing i brystet diagnose- Brusing faktisk.. Ny variant!
Bygge søppelhus selv- Bare bruk noen fir`tomms & to`tomms du, + noen planker på taket.
Båten lekker like mye ut som inn- Du burde nok ikke dra langt til sjøs med den båten...
Donald duck sint- Da er du jammen sint....
Et dikt som rører hjertet- Kremt, kremt..  Roser er røde, fioler er blå, jordbær er søte og DU like så♥ Rørte ikke den så vet ikke jeg altså...
Galgenhumor i sykepleien-Viktig!
Hva er skrutrekker- Sikkert noe du maler med..
Hvis mine blodårer ble lagt etterhverandre hvor mange mil- Du får sjekke da vettu..
Hvordan fylle på spylevæske- Vet du ikke det burde du ikke ha bil.
Hvordan møte en selvskader- På en helt vanlig måte som du møter enhver person!!
Ikea baby-Yeah baby!!
Maurtue- Er en oppi skogen her du kan få se..
Mr.farang- Mr faktisk! Den likte jeg.
Ratatouille bamse- Alle må jo ha en sånn en! Her er min:  <KENOX S860 / Samsung S860>
Smerter av briller- Vet ikke med deg, men jeg får innmari smerter i foten av briller..
Sosial angst i parken- Heldig med at du har det bare i parken da..

Stort smil- Det skal du selvsagt få:
Tåke i dal- Pleier å bli ganske så tåkete der ja.
Undersøkelse med slangen, hva kalles det- Undersøke hagebusk? Borre tann? Kikkhull? En legeslange som trenger assistanse?
Tømmerbille- Er noen små irriterendes krek med hardt skall som knaser viss du tråkker på de.. Les om min billehistorie Her.
übersosial- Meg vettu!

Stikkord:

    TuuurTid for en liten ferie!

 

I over et år har jeg, pappa og Randi snakket om å dra på båttur til Danmark e.l, men har aldri blitt. Men når det kom et tilbud som tilsier gratis tur, da MÅ man jo bare hoppe på!
Så endelig blir det danmarkstur på oss! Å jeg gleder meg enormt!

Det er år og dag siden jeg var der sist, mener jeg gikk i 9 kl sist jeg var på tur dit..

 

En stor utfordring blir det selvsagt rent psykisk, men gleden av å dra er såppas stor, så jeg har en stor tro på at alt vil gå bra. Bare det å få oppleve noe annet en lillehammer og det vante her, kommer til å gjøre meg veldig godt. Bare kose seg på shopping og kvalitetstid med familien min!

 

Så ber jeg til høyere makter for at vi ikke får sjø.. Nekter å henge over spybøtta hele natten..

 


 

Neste uke skal jeg også på en liten ferietur! Kragerøtur er en trofast tradisjon! Det blir også sammen med pappa og fruen.
Det er også noe jeg ser frem til : )

 

 

 

Godt å kjenne at man har ting å se frem til og glede seg over. Ingenting som er bedre en det! :)

 

Hva er dine ferieplaner denne sommeren?

Stikkord:

For når man får en så hyggelig pakke i posten, ja da ER man heldig.

 

Jeg var så heldig å vinne en giweaway konkurranse for en stund siden, å nå kom premien!

Å når det kommer til gaver, er jeg som barn flest-får ikke åpnet dem fort nok!!

 

2 minutter etter den var åpnet hadde jeg allerede sippet en skvett.. Et nyydelig brev som rørte helt inn til hjerterota, etterfulgt av sjokkis og en søt nisse som jeg skal lime inn i F-albumet mitt!
 Hihi jeg prøvde virkelig å plystre med eggene i kjeften, men det hele endte med at jeg stod å freste sjokoladespytt over hele meg..

 Innholdet vil jeg selvsagt holde for meg selv, men poenget er at jeg alltid har en hånd å holde i, da hun tegnet sin egen hånd!  Jeg viste faktisk ikke om jeg skulle le eller gråte fordi jeg var rørt, så det ble en herlig blanding av begge deler ;)

Ser dere foresten den tøffe tøffelen min??

 Brevet ditt Eva henger trygt på kjøleskapet mitt sammen med andre koselige hilsninger og gaver jeg har fått :) Da kan jeg få frem et smil hver gang jeg går forbi den!
Notisen og halskjedet som henger ved siden av fikk jeg av min søte tre-menning for en god stund siden, magneten fikk jeg av min kjære Charlotte og hjertet under den fikk jeg av ei i barnehagen♥
Og min handleliste er vel heller ingen som trenger å se...

 

 

Igjen, tuusen takk kjære gode Eva!! :)

En god klem sendes!

 

Besøk henne gjerne på hennes hjemmeside her :)

Stikkord:

Hvem sier man ikke kan kjøpe lykke?  Ivertfall for en liten stund da..!

 
Blitt veldig forelsket i den turkise, så har veldig lyst på den i flere farger! 

Da var jeg klar for litt varmere vær,
i litt penere klær!

 

Oj, den var poetisk....

Stikkord:

 

Nå er det endelig påskeferie, og jeg er hjemme i dalen til mamma & co!

Planene er få, bortsett fra å bare kose seg masse og slappe av med familien.

 

 

Ønsker alle der ute en god og fredelig påske!
Ha det godt å ta vare på dere selv! :)

Stikkord:

 

Har brukt denne oppskriften de siste gangene jeg har bakt denne type kake.

Jeg har dessverre ikke siden jeg fant den på, siden jeg skrev den opp for hånd uten å lagre adr..

Det du trenger er:

5 egg
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

-Bland alt det tørre, utenom kakaopulveret

-Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få et oppkok. Husk å visp bort eventuelle klumper. La det avkjøle seg litt.

-Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør sammen til en jevn røre. 

-Hell røren i en smurt/bakepapirdekt langpanne.

 

Kaken stekes midt i ovnen på 175 gr i ca 40 minutter.
Husk å sjekke om den er ferdigstekt med en pinne.

 

 

 

Glasuren hentet jeg fra boka Deilige Brownies.
En cappuccinoglasur, myye bedre en den vanlige!


Du trenger:

250 g hvit sjokolade
110 g smør, mykt
3 ss melk
3 ss kaffe*
8 dl melis

 *Bland en litt sterk kaffe, gjerne pulverkaffe.

 


- Ha sjokolade, smør, kaffe og melk i en bolle.

- Sett bollen over i en kjele med småkokende vann

- Rør til alt er smeltet og visp bort klumper

- Sikt melisen oppi bollen

- Dryss oppå litt kakaopulver

 

 

Voilà, da var kaken klar for spising!

 

Obs: Det er en viss fare for overspising da det er vanskelig å la vær å spise mer..

Stikkord:

Bildet er hentet fra hennes blogg.

 

Den siste tiden har jeg brukt mye av fritiden min på å lese igjennom en hel blogg, fra første innlegg frem til nåtidens siste, til vakre Ida Elin som kjemper en hard kamp mot anoreksiens makt.

Bloggen hennes er fantastisk!
Og da mener jeg selvfølgelig ikke fantastisk at jenta har vært dødssyk, men den harde stå-på-viljen hun viser,
har jeg aldri sett maken til før!!

Ida Elin sin blogg har gitt meg så mye kunnskap om lidelsen anoreksi.
Sett fra hennes egen side og sett fra den andre siden.

Etter å ha lest denne jentas beintøffe kamp, så vet jeg at alt er mulig.Det er så mye styrke og motivasjon å hente av hennes ord.
Samtidig som man feller sine bitre tårer for at en person er blitt rammet av en så forferdelig sykdom..

Hun deler også sine flotte dikt og bilder som hun har laget.

 

 

Det er sterkt å få oppleve hennes reise på denne måten,

men makan til tøff jente skal man jammen lete lenge etter!

:)

 Bildet er hentet fra hennes blogg.

 

--> Besøk den flotte jenta`s blogg her .<--

 

 

Jeg håper av hele mitt hjerte at Ida en dag blir helt frisk, og får det livet hun drømmer om!

 

 

(Jeg har selvfølgelig bedt om tillatelse til dette innlegget.)

Stikkord:Legg meg til da vel??

Navnet er Miss.AJ!

 

 

Takk på forhånd! :D

Stikkord:

Et lite utvalg av søkeord folk har brukt for å komme til bloggen min:

 

1. miss om veien

4. gastroskopi undersøkelse - Ikke det beste jeg har opplevd..

5. hormonforstyrrelse

10. høy puls, fryser, vondt i hode og urolighet - Hørtes ikke godt ut..

12. rar person - Da har du kommet til rett side!

16. aj låv nomen - Gud får ju.

19. anal åpning - Altså?ÆSJ?!

21. anfall ikke klare å snakke - Blir ofte sånn ja..

22. angst for å gå på jobb - Ikke en god følelse!

30. Bananpupper - Haha?

31. bedøvelse svelg gastroskopi vond ånde - Du får ikke blomster ånde akkurat..

32. belteseng dps

33. berse kladd - Og JEG skal liksom være den gale?!? Se oppi din egen do da vel..

35. bilde av peniser - Finner du ikke her ivertfall!

39. blogg oppogned - Blir ikke det litt vanskelig å lese da..?

40. dikt om liv ikke bra - Jeg er ingen diktskriver desverre..

48. et stort smil - Smiiiiiiiiiiil :D

52. frk aj - Thats me!

67. hormonforstyrrelser+16 år+selvskading - Ingen god blanding stakkar..

69. hva er pasientomsorg

71. hvordan bli kvitt morgenstemme - Si det.. Kaffe??

74. innskrumpet pikk - Nå fikk jeg bare stygge bilder på netthinnen..ISJ..!!

75. kan man føles sår i magen etter gastroskopi - JA!

82. man kan ikke leve godt elske godt eller sove godt uten å spise godt - Der sa du det! :)

87. muggen salami - Smaker sikkert..spennende?

94. nevropsykologisk undersøkelse - Også en spennende prosess!

104. piller for tankekaos - Ja takk?

109. rap råtne egg - Grøss

114. sammen igjen med utro eks - Ingen lur ide..

117. site:blogg.no selvmordsmetoder - Finner du IKKE her!!

119. skjulte arr

120. smil og vær glad for hver dag som går - Så skal du få se hvor sår kjeft du får..

131. ultralyd av eggstokker - Er ingen god opplevelse..Punktum!!

140. værse god - Tusen takk.

143. årsjubileum røykfri -Grattis!!

 

 

Tror vi kan fastslå at det er ikke bare jeg som er gal her! : )

Stikkord:

(09.03.2012)

Formen er desverre ikke på min side om dagen, så nå må
Ann-Jeanette fokusere på  p o s i t i v e  ting!


Og det er neimen ikke lett når en indre stemme helst vil ha det til at INGENTING er positivt!!
Men jeg prøver. Eller nei, gjør det!

* Jeg har en vindunderlig familie som jeg elsker over alt på jord!

* Jeg har noen fantastiske behandlere som frivillig holder ut med meg.

* Jeg har vært til mye hjelp på jobb, og fått mye skryt av kolleger.

* Jeg jobber mye, og har blitt flinkere med grensesetting både på jobb og privat.

* Jeg har de beste vennene noen kan tenke seg!

* Jeg trener frivillig på treningsenteret!

* Jeg har blitt mye flinkere til å si ifra om ting, og å ta kontakt med behandlere.

* Jeg har opparbeidet meg gode mestringsstrategier når ting blir vanskelig.

* Jeg er blitt flink til å gjøre gode ting for meg selv.

* Jeg har blitt flink til å rose meg selv.

* Jeg er veldig målbevist, jeg jobber hardt for å snu negativiteten når den sniker seg på.

Jeg vet jeg kan være sterk, det gjelder bare å klare å se det!

 

Stikkord:

Det er jo ikke bare på Tunet jeg fikk mange gode og fine minner.

Jeg fikk også mange fantastiske opplevelser på institusjonen i løpet av de 2 åra, og nå er det de minnene som skal foreviges i sitt eget scrapbook-album!


Ca 200 bilder..

 

Det er noe helt annet å kunne lage seg forskjellige fotoalbumer å gjøre mer ut av det, enn å bare se på bilder igjennom pc-skjermen.

For min del så liker jeg forskjellige albumer, for forskjellige hendelser!

Ingen opplevelser er like, ikke sant? : )

 

 

Stikkord:

(20.02.2012)

Jeg satt og tenkte og mimret over Tunet-tiden. Mange morsomme dager med flotte folk!
Ååå som jeg savner dem..!!

Gutta som jeg ikke kunne leve med, men heller ikke uten! For å ikke snakke om de fantastiske damene som jobbet der. Som eneste høne i haneflokken, hadde jeg aldri overlevd uten dem!
<3
 

Bilder fra Tunet tiden!

 
 
                                                                                                      En hakkespetts jobb!

 
Huskehjulet mitt.                                                                 Denne måtte jeg bruke under praksisen på Joker`n. Søt ja??

 
Det var ett aktivt dyreliv der.

 
Ett av oppdragene på kroken.

 

Upps.....


Det var jo ikke akkuratt så mye å finne på langt oppe på bondelandet, så baking ble en stor redning til tider.
Husker det var morro å bake noe for å så be over naboene, eller samles ute å spise og kose oss!

En liten smakebit:

 

 


Jeg sitter igjen med mange fine minner fra denne tiden, jeg møtte virkelig noen helt fantastiske mennesker!!


 

Stikkord:

.. med meg!

Er:
- Navn > Ann-Jeanette
- Status > Singel. Og fri!
- Øyne > Blue baby..
- Høyde > 162
- Bor > Lillehammer
- Røyker > Not any more..
- Snuser > Nei
- Drikker > Nei

Hvem:
- Siste du ga en klem > Tante
- Siste du kyssa > Ooj.. Er det ille at jeg ikke husker..? Eller jo, lillemor på 3 mnd!! : )
- Siste du ringte > Brilleland
- Siste du sendte en melding > Tante
- Overrasket deg sist > Hehe, det får dere vite om en stund.
- Første bestevenn > Christina!

Hva:
- Gjør du nå > Kose soffa å ser på tv
- Er det første du legger merke til ved det motsatte kjønn > Øyner, armer og smil
- Slags hårfarge foretrekker du > På meg selv: En mørk farge
- Får du mest komplimenter om > Hmm.. At jeg er snill, tror jeg
- Favorittfargen din > Baby blå!
- Har du på deg > Klær selvsagt! Eller plastikkposer..?
- Slags mobil har du > HTC incredible s
- Føler du nå > Trøtt
- Skal du nå > Dusje, så legge meg å lese til jeg sovner
- Drømte i natt > Klarer ikke huske, for første gang på evigheter!
- Største frykt > Å aldri bli frisk!

Har:
- Husdyr > Ja.. Eller hun er et skillsmissebarn stakkar..
- Bil >Nei
- Operert > Ja flere ganger
- Hatt en slange rundt halsen > Aldri!
- Skrevet et dikt > Ja
- Vært utenfor Europa > Nei
- Opptredd for mange folk > Ja
- Slått til noen > Ja
- Kyssa noen av samme kjønn > Jepp
- Slåss > Ja
- Ridd på en gris > Spørs hva du mener med gris.. ;P Men nei!

Når:
- Sist gang du lo > I dag
- Sist gang du dusja > I går. (straks i dag også!)
- Sist gang du trena > Fredag
- Sist gang du spiste > Middag i dag

Hvor:
- Kilen > Overalt
- Piercing > Leppe (labret) og navle. Viss ører tells, så 3+4.
- Var for 1 time siden > Lå på soffaen
- Mange nummere på mobiltelefonen > 92
- Gammel ser du ut som du er > Vanskelig å tippe.. Men kanskje 17-18 da jeg blir spurt om legitimasjon på butikken og barna ber meg finne en voksen..!

 

 

 

 

Stikkord:

    Alkohol.

(08.02.2012)

 

I mine yngre dager, fra alder 15 til nesten 18 år, var alkohol og fest en viktig prioritet.
Det var på den måten jeg fikk kontakt og venner med folk jeg ellers aldri ville fått kontakt med. Det var status å få i seg mest mulig alkohol og å komme med de feteste fyllehistorier.
Men vi hadde det mye moro, og jeg husker jeg synes det var så stort å få bli kjent med personer jeg før så opp til, eller få mulighet til å snakke skolens mest populære jenter/gutter.

Det var først etter jeg begynte å feste at jeg endelig følte meg akseptert blant folk.
Det føltes godt å kunne få snakke MED, i stedet for å bli sakket OM. Helg, alkohol og festing med venner var en stor motivasjon på tunge skoledager.

Jeg skjemmes jo litt over den tiden, men alikevell.. Det kalles ikke tenårene eller ungdomstid for ingenting!
Denne tiden er nok laget for masse prøving og feiling når det gjelder akkurat dette!
Hvor mange kan med hånden på hjertet si at de ikke skjemmes over rølpefylla si i ungdomstiden??

    
 

 

I år er jeg 23år og er inne i mitt fjerde år som edru. Frivillig, ja!

Det siste året jeg drakk, var kun for å klare å møte folk. Jeg drakk meg opp til mot før jeg dro ut på vors med andre.
Det var her min sosiale-angst vokste i feil retning for hver eneste dag som gikk, men det visste jo ikke jeg den gang.
Jeg hadde en del tanker om at jeg hadde noen problemer, men viste ikke eksakt hva.
Det var jo litt merkelig at jeg gruvde meg for å møte folk edru, så da var det lettere å vorse alene før jeg dro på vors med andre!
Jeg klarte ikke å stole helt på meg selv når jeg drakk, jeg ble ofte likegyldig og turte å skade meg mer en det som var normalt for selvskadingen min.
Det er nok dette som er den største frykten idag viss jeg skulle starte og drikke igjen!

Men det skal sies at alkohol aldri har vært noe problem for meg, aldri vært noen alkoholiker som det kansje kan høres ut som..!


Nå lenger klarer jeg ikke tenke annet enn negativt om alkohol.
Mens jeg har vært innunder psykiatriens klør, har jeg sett hvor mye problemer alkoholen kan gi folk, og det er så forferdelig å se de snilleste personer som kan bli forvandlet til de mest grufulle.

Dessuten liker jeg ikke øl,vin, både rød og hvit, sprit, likør.. Ja you name it!
Så hvorfor drikke noe du ikke liker bare for å gjøre det?


 
Så slipper jeg den dødsfylleangsten og spysyken;)


Jeg rakker ikke(!!) ned på de som fester og drikker, for all del. Men om man endrer seg til å bli ett forferdelig menneske, da burde man virkelig tenke over hvor viktig alkoholen er for en.
Tenk hva det gjør med folk rundt deg..!

Og til mine kjære: Du må gjerne drikke rundt meg, husk at jeg er frivillig edru, det betyr ikke at jeg ikke unner dere å kunne nyte det! : )
Men jeg blir nok ikke med om din plan er å drikke deg full..

 

Stikkord:

    2 år! 

Rundt disse dager så fyller bloggen min hele 2 år!

Tenkt at det er 2 år siden jeg bodde oppå bondelandet å levde en helt annen hverdag.. Merkelig!

 

Jeg har sett andre bloggere har gjort det samme som jeg har tenkt på, å det er at jeg kunne tenke meg å re-poste noen av mine gamle innlegg! Selv synes jeg det er spennende å plutselig komme over innlegg som jeg ikke kan huske noenting av, spesielt fra den tiden oppå Tunet o.l.

Jeg kom også over et innlegg om gastroskopiundersøkelse og sykehusinneggelse grunnet de problemene jeg hadde på den tiden. Dette hadde jeg helt glemt bort!

 

Min hukommelse er som kjent ikke den beste, jeg er sikker på at jeg hadde kommet til å glemt igjen hodet mitt på bussen om det ikke hadde vært skrudd fast på meg..
Så ja, kall meg gjerne rar eller selvoppslukt, men jeg synes faktisk det er morro å lese over gamle innlegg!
Morro å se ting som har endret seg og ting jeg har blitt bedre/verre på.

 

Så jeg håper at gamle innlegg og bilder kan underholde på et vis ! :)
Blir ivertfall spennende og morro for meg å gå igjennom det!

Stikkord:

    Proud!

Torsdag 12.01:

 

Idag er det 2 ting jeg kan være stolt over å ha gjennomført, noe som jeg selvfølgelig er!
Jammen er det godt å kunne fortelle om positive hendelser å ikke bare om gørra ;)


3 mnd er gått siden forrige ansvarsgruppemøte, så nå var det tid for ett nytt ett der psykolog også kunne få blitt med.
Mye nerver denne gangen også, men det var vel egentlig forventet. Men før møtet skulle jeg ha et mini møte med psykolog samt ta følge ned til møtet. Siden hun hadde ansvar for krisehjelp den dagen hadde hun akkuratt fått en krisesak akkurat idet jeg kom til dps. Så det ble ingen møte desverre. Men det gikk bra altså!

Jeg løp som en tulling ned til møtet og møtte opp andpusten til de grader. Ja da startet møtet godt med en bra latter å det er jo bra! Igjen også som forventet dukket mr fastlege aldri opp.. Jeg tror vi skal gi opp den mannen altså!!
Kanskje jeg skal komme med pekefingeren til han under neste time..? Hihi..

Så der satt vi da, hele 3 stk igjen. Jeg, navbehandler og bokontakt.
De første 20 minuttene gikk til jobb snakk og mitt aktivitetsnivå.
Bokontakt kom med ønsker at jeg bare skal ha 2 jobbdager i uken, noe jeg også likte ideen på.

Jeg har desverre, både ubevist og bevist, presset meg selv veldig mye den siste tiden, og jeg har vært i mye mer aktivitet en det som er bra for meg.
Og det resulterer i der jeg er i dag. Et energinivå på samme høyde som en 1 åring, panikkangst og depresjon!

Jeg klarer desverre ikke følge min ukeplan når det ikke er skrevet opp, og snakket om med mine kontakter som kan ``godkjenne`` den. Desverre.
Så nå igjen skal vi starte opp igjen med den. På den måten kan jeg kanskje kontrollere aktivitetsnivået mitt bedre.
Jeg ser det at for meg er det faktisk ganske viktig å følge en sånn plan! Da blir jeg forhåpentligvis ikke så dårlig!


Så nå i en periode blir det kun 2 dager, og jeg håper bhg ikke blir for skuffet.
Jeg kan ikke bli det selv hvor mye jeg egentlig vil, helsa må faktisk gå først. Sånn er det med den saken!

 

Halveis i møtet kom psykologen også løpendes inn. Jeg er så glad at hun alikevell ville komme selv hvor travelt hun hadde det!! Det betød myye!

Det var hele jobb-greia og aktivitetsnivået mitt som ble hovedtema, og resten av møtet snakket vi mere om hva som skal og må jobbes med videre.
Grensesetting er veldig viktig, spes med tanke på aktivitetsnivået jeg skal ligge på, samt å bedre kommunikasjonen mellom meg å mine kontakter. Øve på å ta kontakt og si ting som det er uten å legge slør over det!

Jeg vet selv jeg er elendig til den biten og det er forferdelig vanskelig! Jeg har faktisk ikke ord for det!
Men det er alikevell så innmari viktig å trene på det. Tenk hvor mye tid å energi jeg kunne spart viss jeg klarte å ta kontakt før ting skjer, som selvskading,legevakt etc..
Vi kommer til å bruke skrive metoden som hovedtrening nå, så gå over i at jeg forteller uten å levere et ark eller lese ifra det.

Det skal jeg klare!! Jeg må!


Det var en ting jeg er stolt over å ha gjennomført. Next: Trening!!Etter mange mnd medlemskap på Spenst har jeg enda ikke turt å hatt veiledningstime.
Lørdag tok jeg meg selv i nakken å bestilte en time. Takk høyere makter for at veninne også pushet meg til å gjøre det!

Idag var det store dagen, å herrejesus som jeg gruvde meg!
Men om det var noe å gruve seg til? Egentlig ikke. Men alt nytt er skummelt, stemmer ikke det?!

Jeg fikk målt alt med kroppen. Fettmasse, muskel masse, hvor jeg er svak, hvor jeg er sterkest, ja alt mulig målte denne maskinen!
Jeg ble ivertfall veldig fasinert over denne tingen altså!

Som jeg tenkte meg hadde jeg litt for mye fett på kroppen for hva som er normalt på min størrelse og høyde, så litt overvektig sto det. Men bukfettet var det ingen problem med heldigvis, det lå på normalen!
Men det gidder jeg ikke henge med hodet for. Det skøyt jo i været når jeg sluttet å røyke, så går jeg på medisiner som gir meg oksehunger til de grader! Å gå ned i vekt kan jeg heller ha som hovedmål når jeg er medisinfri.

Målet nå er å bedre kondisjonen og for å kunne kontrolere angsten samt styrke selvfølelsen med god samvittighet og all den mestringen treningen vil gi meg. Jeg klarte faktisk å si det til han veilederen også, og det synes jeg var stort!
Han og syns de var et kjempe bra mål med treningen!


Han la opp en treningsplan for meg, så viste han meg alle apparatene som jeg skal bruke. Jeg har trent en del feil, så denne timen var virkelig gull verdt altså!
Alt i alt trente jeg litt over 2 timer. Først med han, så alene for å teste ut denne nøkkelen med planen i.

 <-- Nøkkelen med treningsplanen inni!


Jeg gikk også tilbake til stasjonen for å ta bussen hjem, så når jeg kom hjem var jeg så sliten så jeg viste egentlig ikke om jeg het Jeanette Ann eller omvendt. Tror faktisk jeg bare landet på Ann..!!

Det har aldri vært så godt med en dusj før tror jeg, å jeg sovnet nok før jeg i det hele tatt landet på puta!

Jeg tror, eller vet, det vil bli mye morsommere og trene fremover nå. Nå slipper jeg ivertfall å tenke på om jeg trener feil eller ikke.

 

 

Og i følge dagens (fredag) form trente jeg tydligvis riktig i går, for jeg er nemlig så støl i kroppen at jeg har ikke ord for det! Bare det å løfte vannflaska gjør forferdelig vondt.. Hihi!

 

Det som sikkert var det egentlige poenget her var vel at jeg ville si at:
Damn, jeg er stolt over meg selv!
Og godt er det! :)


 

Stikkord:

 

Og DER var min helg reddet!

Tusen takk og amen.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » April 2014 » Februar 2014

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

Kategorier

Arkiv

Design

» Designet er laget av: Heidi

bloglovin
hits