Forrige uke dro mamma og de til syden, men dagen før hun dro sendte hun meg dette bildet.. Noen som ville være med? Eller kansje var det en protest?
Ikke forlat meg!! Jeg lover å aldri mer bæsje på teppet!!!!!!!!


Helgen gikk altfor fort, og den ble veldig bra!
Lørdag var familien samlet til bursdagsfeiring, noe som ble veldig koselig. Været var bra, så vi fikk kost oss med masse kake og kaffe utendørs. Selvfølgelig trygt under parasollen ;)
Masse babykosing ble det også jammen meg, hihi!


Jeg ble med pappa og Randi hjem til dem for overnatting til søndag. Godt å komme seg litt bort fra kåken! Åsså ble det årets første grilling, for min del ivertfall. Så både på lørdag og søndag ble det deilig grillmat!
På lørdagskvelden var jeg veldig sliten, så jeg husker ikke engang siste delen av filmen vi såg.. Så det var meeget godt å finne senga ja!

Det ble en veldig bra og rolig helg. Fikk slappet av og bare kost meg. Nyter hver eneste dag helsa er på min side, det er virkelig stunder man må ta godt vare på!

 Ja..jeg..Jeg bare likte motivet. Fiine blomsten til tante!

 Litt av en utsikt, eller hva?! Nyter en alkoholFRI vin, som faktisk ikke smaker vin:)

 

Mandag ble plutselig en fridag siden en helligdag hadde skvist seg inn. Ikke det at jeg klager på det altså!! En rolig dag i heimen ble det, med litt husarbeid,avslapping og film titting. 
Nok en bra dag!

Gårsdagen ble mere hektisk. Kl 10.15 hadde jeg samtale med psyk.kontakt. Etter en halvtime var jeg ferdig, og pappa stod klar utenfor for å hente meg. Vi dro å tok en kaffe og en liten softis. Kvalitetstid med pappan sin er meget viktig! Randi kom også, så vi 2 dro å kikket litt i butikker før jeg dro hjem.
Tenk om bare 3 små mnd er lillebror her!!♥ Enda mere kvalitetestid! Du kan tro hun fått en god å rund gravidmage med en aktiv krabat innvendig!
Sukk.. :)

 

Sent på ettermiddagen var det tid for veninnetid igjen! Jeg og Christina dro på kjøpesenteret en tur, før vi dro og spiste litt. Jeg ble veldig sliten mot slutten, men vi hadde det veldig morro og ikke minst koselig!


Ordnet og klar!

 

Jeg har ivertfall vært veldig flink på den sosiale delen disse dagene som har gått! Det skal jeg ha. Er så takknemlig for at alt har gått så bra også!

 

Kan det fortsette sånn, vær så snill? :)


 

Du kan tro jeg er glad, stolt og lettet! Jeg klarte det!!

 

Som jeg skrev i går var jeg veldig nervøs for å starte opp igjen på jobb etter en sykmeldt periode. Søvnen i natt har vært så som så med alt for mye drømmer. Våknet hvert 10`ende minutt etter kl 5 i dag tidlig.
Det ble mye diskusjoner og snakking med meg selv på morgenkvisten, men heldigvis klarte jeg endelig å tenke at nå er det nok. Nå kjører vi på!

Så jeg dro!! Flinke meg..

Den første timen var som forventet vanskelig, men så snudde det seg om når jeg ble varm i trøya igjen.Heldigvis.
Morro å se sommerkledde barn med smil om munnen!

 

Åsså se, kjøleskapet mitt har fått nytt dekor!


Tyder ivertfall på at de ikke var skuffet over å ha meg tilbake! :)

 

 

Jeg får bare ikke rost megselv nok; Åh jeg er flink!
Skryte,skryte sa kjærringa ;)


Nå er det helg! Igjen.
I morgen blir det bursdagsfeiring med familien, gleder meg veldig :)

 

Take care!

Vettu hva, idag har jeg vært plinke! OG jeg har hatt en ganske ålreit dag!

 

Det ble en sent før jeg endelig stod opp. Søvnen har ikke akkuratt vært den beste den siste tiden, så jeg tar det jeg kan få. Har man fri, så har man fri!
En time etter jeg stod opp fikk jeg en spontanide om å dra ut til byen en tur å treffe ei veninne. Kansje ikke så bra med enda en innendørsdag vil jeg tro..
Syns jeg hører kontakt når jeg sier jeg dro ut for å sosialisere meg.. Nei så braaa! Der ser du, du får det til! Søte kontakt!


Været var jo..super..varmt.. Men vi klarte å kose oss på cafè i skyggen vi!

Det ble vel 2 timer jeg var i byen, og det ble en koselig stund! :)

 

Når jeg kom hjem var det en del husarbeid som møtte meg. Da har man ivertfall noe å finne på frem til matlysten kom tilbake igjen!
Fint ble det her, og det var godt å sette seg med middagen og slappe av. Det har jeg fortjent altså! ;)

 Åsså se, jeg fant julebrus på butikken idag!!!!!
Den var meeget god etter en lang kald dusj.

 

Jeg har hatt en ganske så bra dag idag vil jeg si, alt i alt. Hurra for det!

 

Denne uken var det egentlig jobboppstart. Mandag så gikk det skeis, men i mårra skal jeg!!
Jeg har vært innstilt i hele dag på at arbeidsdagen i morgen skal jeg gjennomføre.

Kan ærlig si at jeg gruer meg, men tenk så deilig det ville vært å ha klart det? Det burde jo gi enormt med mestringsfølelser?


Dette må jeg bare klare!!

 

Jeg takker for en fin dag, og håper morgendagen blir det samme : )

 

Nå er vi på tur inn i den tiden folk flest lengter etter hele året. Sol, sommer, bading og late dager på stranden med venner og familie.
En herlig og god tid vil vel de fleste si.

 

For min del handler sommer om altfor mye forventninger og press.
Det er en selvfølge å være glad og lykkelig. Man skal glede seg over solfylte dager ute sammen med kjente og ukjente.

 

For meg er sommer et mareritt jeg kunne ønske jeg slapp unna. Det er på denne årstiden jeg virkelig får kjenne på min egen selvfølelse og selvbilde. Det er nå man kjenner ekstra på at man ikke er som alle andre, at man ikke klarer det andre kan ta som en selvfølge.
Det er skammelig og flaut å ikke være like glad og begeistret som dine venner. Du føler deg rett og slett veldig mislykket!

Så det evige maset om å sole seg å bli brun. `Bli Tæn å lekker!`  For folk med litt ekstra på kroppen, er det ikke så moro. Å når man i tillegg har vært så vanvittig dum og skadet seg selv i flere år, er det ekstra sårt å være lettkledd. Alt av selvtillit knuses. Dine største ønsker blir å kunne glede seg like mye som alle andre. Når det ikke skjer blir alt bare en stor nedtur.

Sommer er også en høytid for den kjære angsten. Folk samles, i både by og hjem.
For å ikke glemme angsten for angsten. Redd for å bli bedt med ut blant masse folk når været blir varmt. Redd for å måtte kle av meg for andre. Redd for å bli dårlig. Redd for å bli ledd av.
Jeg blir klaustrofobisk av å måtte oppholde meg på varme steder (22-23g er mer en nok). Selvsagt kan det ha noe med at jeg er ganske varmblodig av meg, og sliter med hetetokter pga medisiner.
Etter noen operasjoner for noen år siden, var bivirkningene at jeg kunne begynne å svette mer og kjappere (eller hva jeg skal si). Det skal ikke så mye til for å si det sånn! Men akkurat det er ikke så stort problem. Så lenge det finnes skygge, så klarer jeg meg bra jeg : )

 

Jeg beklager at jeg ikke klarer å være med ut på de hete dagene, men varmen er alt for trykkende og fuktig for min del. Er nok en fordel at jeg klarer å puste om jeg skal ut på farten!


 

 Når tempen blir såppas,
 er det kjenkt å ha denne som kan redde livet ditt!

 


Søvnen er noe som kan bli ganske så ødelagt. Noe jeg vil tro kommer av at det nesten er lyst døgnet rundt. Alle vet jo hvor irriterendes det er å ligge våken til langt på natt å ikke få sove, til å så våkne grytidlig på morgenen igjen..

Men jeg har faktisk et lite tips til akkurat dette kom jeg på nå! Viss du brettet en buff (hals) noen ganger, så kan du bruke den! Jeg bruker den selv viss jeg våkner på morgenen. Klarer ikke hele natten med den tingen, men helt greit på morgenkvisten.

Viss du ikke skjønner bæret av hva jeg mener, så får du et eks:


Kansje like greit jeg sover alene.. !

Har prøvd sånn vanlig sovemaske, men det har ikke funket. Men man får bare være kreativ!

 

Det er jo selvsagt ikke meningen å svartmale sommeren på denne måten. Ivertfall ikke viss noen helt motsatt av meg leser dette. Mener ikke å spre negativitet, jeg bare prøver å fortelle at det er ikke alle som ser på sommeren i et positivt lys.
Ikke alle er like begeistret og forventningsfulle. Dessverre.


``
Vinterdepresjoner utløses sannsynligvis av økt melatoninproduksjon
i kroppen på grunn av mindre lys. Sommerdepresjonene har ikke nødvendigvis en slik årsak; forskerne mener at varme og økt lys spiller inn, men hvordan dette påvirker kroppen er for det meste ukjent. Kanskje på grunn av geografiske variasjoner i lys og varme er sykdommen mer utbredt jo nærmere ekvator man kommer.

Forsøk kan tyde på at personer med sommerdepresjoner har høyere kroppstemperatur enn andre, og nedkjøling om natten har gitt gode resultater på enkelte pasienter. Andre har funnet sine egne medisiner; kalde dusjer, hyppige svømmeturer og rom i huset uten vinduer, men med kalde vifter og kjølelelementer. Antidepressive medikamenter gir effekt på lidelsen.

Sommeren kan være en slitsom tid for dem som lider av Summer SAD. Mange har hatt nære slektninger med depresjoner, men det er ikke alltid like lett å skjønne at depresjonen er et sommerfenomen. Sommerdepresjoner skal utredes og behandles på samme måte som andre depresjoner, men ferieturer til kjøligere områder og en bedret nedkjøling i huset, spesielt om natten, kan hjelpe på plagene. `` Kilde<--

 


Men plutselig blir det høst igjen, og det gleder jeg meg masse til! Ikke meningen å ødelegge sommerstemningen du kanskje har men.. !

 

 


Man får gjøre sitt beste, ingen kan forlange noe mer! :)

 

  

 

 

When life gives you a hundred reasons to cry,

show life that you have a thousand reason to smile!

Heisann og gratulerer med overstått Norge!

Bedre sent enn aldri..?

 

Akkuratt nå i dette øyeblikk er livet godt. Dagen er brukt til husarbeid (tro meg det trengtes!!) og en bitteliten bytur. Først nå kl 20 kunne jeg endelig legge meg i soffan nydusjet og kjenne på at nå kan man ta helg og slappe av. Skader virkelig ikke å kjenne lukten av grønsåpe heller!
Jeg er mest glad for at jeg har stått oppreist denne uken. Jeg har rett og slett vært flink! Ikke isolert meg, tvert imot. Har også turt å ringe å be om time hos psykologen. Siden hun var opptatt når jeg ringte, så skulle sentralen be henne ringe meg opp igjen, men det skjedde jo aldri.. selvsagt!
Men jeg ringte! Å det er ikke værst asså :)

Vært med veninner og familien har jeg også!
Kjenner jeg er stolt over innsatsen min denne uken. Nå kan ingen komme å si at jeg ikke har gjort alt det riktige.

 

Natt til 17 Mai var jeg på overnatting hos pappa og Randi. Og lillebror da, hihi ;)
Så svart på å skulle dra ut da jeg så ut..

Tok et til som jeg måtte redigere litt da..

Regn, kaldt.. hva mer trenger man?

 

Men man fikk jo pynte seg litt til man skulle møte familien på middag.
Å etterhver som timene gikk ble jo været bedre og bedre! Heldigvis for det, for da blir det bytur med veninne også!!

 Hjemmelaga marsipankake!

 

Det ble en koselig dag med familien, etterfulgt av en veldig koselig bytur på cafè med verdens beste Charlotte!

 


Siden jeg egentlig ikke hadde planlagt mer enn en liten bytur, så orket jeg ikke styre med å bruke bunad. Ikke får jeg på de j@v.. søljene alene heller..
Så da måtte man finne på noe annet å bruke!

 Fiiine tunikaen min som passer utmerket som kjole!

Men jammen var det rett og slett fantastisk å hoppe i joggebuksa å krype inni en stor og god genser..Som sagt, akkuratt nå føles det godt. Sliten og fornøyd etter dagens og ukas aktivitet. Denne helgen skal jeg bare kose meg å se filmer og serier!

 

Med det ønsker jeg alle dere også en super helg! :)

 

 

 

Må forresten legge ut bilde av Marta sin første 17.Mai! Faktisk 5 år siden... Der var hun ikke gamle voffsen..Dagene har igjen glidd seg igjennom i en altfor stor fart. Dagene har gått til samtaler, familie besøk og i helgen var jeg oppi dalen for å feire konfirmasjon.

Fortsatt sykmeldt. Fortsatt en elendig form.
Jeg skjønner godt at folk kan bli fullstendig kokogærn, for jammen kan det tære på og gjøre deg smårar!!

Dagene bruker jeg til å lete etter ork til å gjøre noe meningsfylt. Prøve forskjellige mestringsstrategier for å finne den ene aktiviteten som faktisk klarer å gjøre oppgaven sin; å gi meg glede og gjøre meg tanke og angstfri.
Forrige uke ble jeg ganske isolert, ivertfall i starten. Tanken på å treffe folk var milevis unna og slettes ikke god.
Kanskje ikke akkurat den beste maten for depresjonen, men man klarer ikke alltid handle fornuftig når man er sliten og lei. Det ser jeg i ettertid. Greit å være etterpåklok!

Jeg har selvsagt hatt noen lyspunkt den siste uken! Jeg hadde en super dag hos tante og lillemor, utrolig hvor mye glede en sånn liten person kan gi! Babyekos burde man få på blå-resept..
Har også hatt det koselig sammen med min familie og selvsagt mye kos med Marta`n min!

På søndag klarte jeg også å gjennomføre en konfirmasjon ganske så bra! Sønnen til mammas samboer konfirmerte seg, så det var jo ikke bare å takke for seg å dra hjem..
Men jeg synes det gikk bra alikevell. Flinke meg : )

Denne uken her skal jeg prøve å komme meg litt mer ut. Har veldig lyst til å prøve å dra på trening igjen, og besøke besteforeldre som jeg dessverre er så dårlig til..
Jeg har alltid store planer om å finne på ting når ting blir tungt, men det er bare ikke alltid så enkelt når man står i det. Når trynet er hovent og sårt etter gråting, håret er møkkete og fett fordi man ikke har hatt ork til dusjing, ja da frister det bare ikke.
Jeg prøver å jobbe hardt med å tenke positivt, men når man føler at alt går imot en så blir det veldig vanskelig.

Jeg vil jo ikke ha det sånn. Å konstant gå med gråten langt oppi halsen, for å så bryte ut i gråt fordi man ikke har nugatti i skapet! Åja, jeg ser virkelig humoren i akkurat den ; )
Det er bare poenget. Og i tillegg må man holde seg sterk for å kjempe imot selvskadingen..

Give me a break.

 

Nå er det vel 3-4 uker siden sist jeg var hos psykologen, så jeg håper hun er på plass igjen og har tid til en liten time. Viss jeg klarer å snakke for meg da selvsagt.
Kjenner jeg trenger mer hjelp en det boteam alene kan gi, noe boteam selv også har sagt.
`For å hjelpe må man nok stikke dypere enn det vi kan gjøre.`

 

Kunne ønske jeg kunne delegere arbeidet til dem.. Tenk så lett!

 

Nei dette ble et virkelig syteinnlegg.. Derfor har jeg heller latt være å skrive til hver dag da jeg stort sett har vært i sytehjørnet. Hvem liker vel sånt?

Har i det siste blitt veldig var på hva folk egentlig tenker når jeg skriver noe. Sånn som på facebook, der har jeg nesten blitt redd for å skrive statuser i frykt for hva folk vil tenke.
Og da kom jeg på den tanken om hvem som faktisk er mine venner eller ikke og hele den pakka der.
Nesten 80 ``venner`` fattigere ;her sitter jeg.

Folk er noen nysgjerrige vesner som er venner med hverandre bare for å snoke, og ja jeg er intet unntak.
Nå blir det nok ikke så skummelt lenger å dele bilder og statuser.

Det verste er vel at det er bare at det er hodet mitt som spiller meg et puss og roter rundt å skaper all den usikkerheten på absolutt alt.

It`s all in your head sies det.

 

Men over til noe annet. Jeg vil jo dele litt bilder og høydepunkter!

 

 
Marta i sin favorittpositur; Ligge på rygget på fanget vårt å bli kilet på magen.. Å se på den søte snuten!Hun er ekspert på soving og det å kose seg, men denne stillingen her tar kaka..

 

  
Klar for fest i en bunad som passer!!

  Fiiine kaken!
Familien Glum! Jeg slapp vist ikke unna..buuh.


Men det viktigste var at han fikk en bra dag, og det ble det!

 

Søndagskveld; Trøtt, glad og sliten etter å ha gjennomført dagen, og å endelig funnet sin egen soffa.

 

 

Still holding on!

For når man får en så hyggelig pakke i posten, ja da ER man heldig.

 

Jeg var så heldig å vinne en giweaway konkurranse for en stund siden, å nå kom premien!

Å når det kommer til gaver, er jeg som barn flest-får ikke åpnet dem fort nok!!

 

2 minutter etter den var åpnet hadde jeg allerede sippet en skvett.. Et nyydelig brev som rørte helt inn til hjerterota, etterfulgt av sjokkis og en søt nisse som jeg skal lime inn i F-albumet mitt!
 Hihi jeg prøvde virkelig å plystre med eggene i kjeften, men det hele endte med at jeg stod å freste sjokoladespytt over hele meg..

 Innholdet vil jeg selvsagt holde for meg selv, men poenget er at jeg alltid har en hånd å holde i, da hun tegnet sin egen hånd!  Jeg viste faktisk ikke om jeg skulle le eller gråte fordi jeg var rørt, så det ble en herlig blanding av begge deler ;)

Ser dere foresten den tøffe tøffelen min??

 Brevet ditt Eva henger trygt på kjøleskapet mitt sammen med andre koselige hilsninger og gaver jeg har fått :) Da kan jeg få frem et smil hver gang jeg går forbi den!
Notisen og halskjedet som henger ved siden av fikk jeg av min søte tre-menning for en god stund siden, magneten fikk jeg av min kjære Charlotte og hjertet under den fikk jeg av ei i barnehagen♥
Og min handleliste er vel heller ingen som trenger å se...

 

 

Igjen, tuusen takk kjære gode Eva!! :)

En god klem sendes!

 

Besøk henne gjerne på hennes hjemmeside her :)

Ny uke, nye muligheter!

 

Jeg har faktisk ikke ord for hvor deilig det er å skulle legge bak seg denne helvettesuka!
Orker ikke engang å skrive om den, det er over nå. Nå kommer en NY uke med helt blanke ark.

Nå skal jeg se fremover. For det er jo dit man skal, ikke sant?

 

Det er ivertfall en ting jeg må si, å det er at jeg er så takknemlig for å ha den familien som jeg har!
All den støtte jeg har fått betyr alt! :)

 

Nå må jeg bare brette opp armene og kjempe meg videre oppover!
Jeg vil virkelig og jeg gjør mitt beste.Heldigvis klarer jeg å se det selv også :)

  

Herved ønsker jeg en ny uke hjertelig velkommen!

De siste dagene:

1.2.
3.4.
5.6
7.8.
 

1: Reisen opp gjennom gudbrandsdalen og hjem til a mor.
Siden jeg er født glemsk hadde jeg enda ikke husket på å prøvd på meg bunaden før konfirmasjon den 13 mai. Så nå måtte jeg dra oppover for å prøve den, og selvsagt besøke mamma og de!
Det skal også nevnes at den passet overhode ikke.. Men jeg trøster meg med at den var laget til min egen konfirmasjon som begynner å bli mange år siden!!Fikk uansett en koselig helg hjemme med Marta-kos og besteforeldrebesøk.
2: Jeg og Marta koser oss i solen på verandaen.
3: Oppmerksomhet takk!! Marta i kjent kos-meg-på-magen positur.
4: Resultatet av å ha lekt doktor med en fire-åring! Jeg var vist veldig,veldig syk... Heldigvis ble jeg friskmeldt til slutt!
5: Hils på den superkule krokkofanten, som også er hjemmelaget!
6: Min 1.Mai feiring ble tilbragt hos min kjære tante m/ samboer og mine 2 søte små søskenbarn, samt mine besteforeldre. Det ble masse leking med barna og vi hadde det så koselig!
7: Uken har vært ganske hektisk med aktiviteter hver dag. Jeg har klart å holde meg ganske sterk, og jeg har klart å nyte aktivitetene delvis eller helt. Problemet er når kvelden først kommer og jeg endelig kan slappe av på sofaen, da kommer alt av følelser og tanker strømmenes på.
De siste kveldene har bare vært en gryte av alt for mye angst, panikk ,tankekjør og tårer. Det føles bare så urettferdig alt.
Jeg veksler så mellom det å ville gi opp å kjempe for å holde meg oppe på beina, til i det neste sekund å virkelig ville kjempe med nebb og klør for å komme meg til toppen igjen.
Er veldig sliten og lei, men jeg vet at jeg vil klatre meg opp igjen. Bare så synd at det er bare jeg som må gjøre all jobben..!
8: På mandag hadde jeg en super ettermiddag med en av mine beste veninner! Sola kom frem og alle skyene ble plutselig helt borte. Det ble cafè besøk, kaffe drikking, titting i butikker og shopping..
Jeg fikk også gleden av å innta årets første softis OG slush!! Mmm..
Vi hadde det veldig morsomt, og ikke minst koseligt! Ja på et tidspunkt der, så føltes livet helt fantastisk! Dette vil jeg leve lenge på.


Imorgen blir det nok en hektisk dag.. På ettermiddagen drar jeg opp til vinstra igjen for å hente bunaden min, for så å bli hentet av pappa senere å dra til ei som skal ta nye mål og sy den om. Etter det drar jeg nedover igjen til Lillehammer. Så regner med det blir kvelden innen jeg er kommet hjem igjen.

Les mer i arkivet » Juli 2014 » April 2014 » Februar 2014

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

Kategorier

Arkiv

Design

» Designet er laget av: Heidi

bloglovin
hits