Jeg ville bare sende en liten julehilsen fra denne kanten! Håper dere alle har en fin og koselig tid. Selv koser jeg meg hos pappa og de, der jeg har late dager og masse tv-titting.
På onsdag drar jeg til mamma og de og blir til over nyttår. Gleder meg til å feire nyttår sammen med dem igjen, det er nemlig 5 år siden sist nemlig!

I denne juletiden blir bloggen nedprioritet. Ønsker heller å bruke tiden på familien og andre ting!

 

Kos dere så masse i romjulen, ta vare på hverandre og dere selv!! ♥

  

Stikkord:

(21.12.2012)


Nå, og resten av julen, er jeg å befinne i denne posisjonen på soffan.
Juleferien er nå i gang, og latmannslivet kan starte!
 

        Edited

I kveld har jeg fått slappet av å kost meg masse! Etter noen avtaler før på dagen var det godt å komme hjem og få gjort litt husarbeid. Og enda bedre var det å kunne sette seg godt til rette på soffan og sitte noen timer med bilderedigering og tv-titting på si. Utrolig hvor fort timene går når man driver med sånt.. Men morro er det å prøve seg litt ut!

Dagen ble mye bedre enn forventet, og jeg kjenner jeg faktisk er stolt over alt jeg har fått til idag. En god samtale med psyk.team, en koselig bytur med ei veninne og alt jeg har fått gjort her hjemme.

Sier meg fornøyd med denne dagen, å håper på flere sånne dager fremover! :)

 

Ville bare vise noen av bildene..

 

Stikkord:

        Fear

(18.12.2012)

Fear me, little humans!Lille bortskjemten fikk nytt halsbånd av mamma`n sin idag, jeg klarte ikke motså.. Men se så søt!!!

 

Da var det plutselig fredag og helg igjen. Den skal tilbringes hjemme hos min kjære mamma og de, for å ikke glemme lille snuskelusken min.
Idag klarte jeg endelig å være på jobb igjen, og mestringsfølelsen er liten, men den er der. Og det er bra!
Tror jeg kan takke min kjære psyk.kontakt for at jeg klarte å gjennomføre dagen, da vi avtalte på sist samtale at jeg skulle møte henne før jobb. Så idag tidlig dro jeg rett til kontoret hennes der jeg fikk snakket litt om drittdagen igår og dens utfordringer, samt en hel masse oppsyking og gode ord ifra henne.

Hun ville t.o.m kjøre meg til jobb, noe jeg selvsagt ikke takket nei til. Åh, hun er så god å ha!!

Nå kan jeg endelig legge uka langt bak meg, å heller fokusere på å få en så fin helg som mulig, og leve på at jeg gjennomførte arbeidsdagen.

Kosehelg, come to me! :)

 

Jeg ønsker dere alle en fiin helg.
Håper den blir fylt med masse kos,glede og ikke minst; En bøtte med snop og 5 liter julebrus!

Stikkord:

(12.12.2012)

Visste du at..
            

 ...mobbing kan skape et levendes helvete for ett menneske?

...et mobbeoffer ofte blir valgt ut av ren tilfeldighet?

...mobbing kan f©ªre til tap av all livskvalitet?

...mobbing ofte f©ªrer til psykiske og fysiske plager?

...de fleste mobbeoffer sliter med en eller annen form for senskader som f©ªlge av mobbing?
¡¡


 

Mobbing er ALDRI greit uansett!

 

Stikkord:Gjett hvem som bare skal kose seg på soffan i kveld..??
Og får jeg tid, står Grinchen også på planen!

 

God kveld til alle mann!

Stikkord:

 

 

Jeg kjenner jeg egentlig ikke burde hatt lov til å skrive noe som helst som andre kan lese. Kjenner jeg er i den buhu-livet-er-forferdelig bobla mi!
Det er ivertfall godt å kunne klamre seg til mine kjære goder i livet!

Det er ikke til å legge under en stol att denne høsten har helsa virkelig ikke villet samarbeide med meg. Ikke noe rart jeg blir smågæærn til tider!
Men jeg jobber jo mye og hardt med det. Jeg startet jo tidlig i høst hos en ny psykologspesialist der jeg ble utredet på nytt. Noe viste jeg fra før, men en endelig diagnose ble satt. Jeg tror aldri jeg har blitt utredet ordentlig før, fikk bare påskrevet `angst og depresjon` like før jeg startet opp på BUP i 2007. Og siden har det aldri blitt gjort noe med.

Nå er det endret til PTSD som hoveddiagnose, med bidiagnoser som angst, panikk, depresjon og destruktiv adferd. Alt henger jo i sammen.

Det sies at man må brytes ned før man kan bygges opp igjen i en sterkere versjon. Kanskje det er derfor denne høsten har vært så turbulent?

På samtalene med psykologen går noen ting litt lettere. Det tok mange uker før jeg klarte å snakke med henne da førsteinntrykket kanskje ikke var av det beste. Men nå er hun ikke fult så skummel lenger, å jeg både kjenner og ser selv at jeg er mer engasjert i samtalene med henne. Jeg har mer teorier om ting, og jeg spør mer om ting enn jeg gjorde for 1-2 mnd siden.

Greit nok, jeg er enda ikke så flink til å fortelle og snakke om det som gjør mest vondt. Spesielt om jeg har det dårlig, så klarer jeg ikke å være helt ærlig med ting.
Men jeg tror det vil komme seg etter hvert. Som de sier, man må gi det tid så kommer det.
Jeg er bare glad jeg ga henne en sjanse når tvilen var så stor.

Mine problemer de siste mnd har virkelig krevd sitt. Jeg har alltid slitt med sosialangst, men gjennom innleggelsesoppholdet på fekjær ble jeg mye bedre på akkurat det. Noe jeg selvsagt er veldig glad for.

Men nå er det blitt et problem igjen. Ikke på langt nær så ille som det var i 2007 heldigvis, men uansett nok til å ødelegge for meg. Og selv om jeg ikke kjenner på angsten når jeg er med noen, så kan jeg få det i etterkant.

Kanskje det igjen har en sammenheng med behandlingen hos psykologen..


Så igjen fikk jeg smertelig erfare dette i går og i natt. Jeg har ikke fått meg til å fortelle dette til pappa selv i dag, så dessverre igjen får du greie på dette på denne måten..

På fredag dro jeg til pappa og de for helgen. Jeg gledet meg masse og så virkelig frem til lillebrorkos og late dager på soffan. Og tro meg, alt gikk veldig bra. Helsa holdt seg i sjakk stort sett hele helgen heldigvis. Ja vi koste oss skikkelig!
Søndag dro jeg hjem igjen, glad og fornøyd. Jeg rakk å rydde på plass alt, la sammen noen klær og satt på en ny klesmaskin. Fortsatt i godt humør.
Lys ble tent og jeg fikk lagt meg på soffan etter jeg hadde gjort klar jobbsekken til dagen etter.
Jeg kjente jo at jeg var sliten når jeg kom hjem, men det er egentlig normalt. Derfor tenkte jeg at det skulle bli bra å slappe av med litt serietitting før man til slutt gikk å la seg.Men ting kan fort og brått ta en helt annen vending en det man hadde planlagt. Før jeg viste ordet av det lå jeg i krampegråt og kjente på angsten som holdt hendene sine rundt halsen på meg. Alt av følelser suste igjennom kroppen, mens redsel og sinne var godt plantet i hodet.
Jeg er jo på en måte vandt til angstanfall igjennom alle disse år med dem, men noen klarer fortsatt å få frem frykten i meg. Frykten for at det ikke er psyken som gjør dette, men noe fysisk som er galt.
Siden all rasjonell tankegang forsvinner, så finnes det bare ett alternativ i hodet mitt for å finne ut av det.
Etter 2 timer valgte jeg å dra til legevakta. Jeg klarte å fikse et problem med et annen. Faenta.


Legen var helt grei. Pratet lite, men når beina mine sviktet og skjelvingen tok helt over, hjalp han meg ned i en stol og passet på så jeg ikke besvimte. Selv klarte jeg ikke si noe, bortsett fra korte ord som ja eller nei da skjelvingen og angsten tok all plass i halsen min. Og selvsagt gjør det ikke saken bedre å måtte gå igjennom et smertehelvete med sprøyter.

Men etter 3 kvarter var jeg betraktelig bedre. Fortsatt skjelven, men mye roligere.
Legen sa han kom til å ringe bort til psykiatrisk, slik at de da ringte meg i dag tidlig. Noe de gjorde.
Psykologen min ringte meg i dag sammen med ei til som jeg også snakket med. De lurte på om jeg ville komme bort til hun andre som da har akutt-timer på dps`n i dag. Men etter litt snakking frem og tilbake takket jeg nei. Formen føltes bedre i dag, så jeg regnet med det skulle gå bra frem til samtalen med psyk.team i morgen. Så ser jeg jo psykologen igjen på samtale torsdag.
Jeg fikk ikke lov til å dra på jobb da jeg fikk beskjed om å holde meg i ro og ikke utsette meg selv for stress og mas. Dessuten skulle jeg på nav med noen papirer og til sykehuset for å ta noen blodprøver. Det for være mer en nok aktivitet i dag.

Eller jeg møtte ei venninne i byen så vi tok en rask kaffe da. Så mens jeg ventet på bussen hjem, ble jeg ferdig med den aller siste julegava!! Så det feiret jeg med å kjøpe meg en genser som var på tilbud.Etter jeg kom hjem i dag har jeg gjort veldig lite. Spist kalde røkte pølser fordi jeg ikke orket å steke dem. Tragikomisk..?!
Men jeg delte dem å hadde dem på lompe da, så såå ille var det ikke altså!

 

Nå kjennes det greit egentlig. Jeg måtte ty til beroligendes når jeg kom hjem, så blir det en til etter jeg har fått postet dette innlegget. Så må jeg dusje. Jeg dusjet når jeg stod opp også, men en masete bytur gjør en nervøs kropp svett så det renner, ja selv i -15!! Å etter det skal jeg se ferdig de 2 siste episodene i sesong 3 av The Big Bang Theory. Nesten medisin i seg selv det.

Så nå ser jeg litt mer lyst på dagene fremover.. En dag av gangen, og starter på nytt.

For det er ikke verdens undergang at jeg måtte bukke under for sykdommen.
Akkurat det har jeg klart å fått printet inn i skallen av psykologen; Det er ikke min skyld.

 

Stikkord:

Siden jeg ikke er hjemme i min egen leilighet i selve juletiden, så må jeg jo oppleve litt jul her også før alt er over!

De to siste dagene har jeg slitt med mye urolighet, men nå fikk jeg brukt den til noe nyttig, nemlig pynting!

Så nå erre så koslig her atte! Kjenner humøret stiger 3 hakk når jeg ser meg rundt, ser alle julelysene lyse så fint og søtt julenips overalt.

Hurra for jul! Det er ikke uten grunn at det er den koseligste tiden på året..!

 
God førjulstid!

Stikkord:

Noen som er skeptisk..??

 

" Mamma..hvem er denne skumle feite mannen??"

Stikkord:

Det plutselig en liten uplanlagt bloggpause fra denne kanten.. Godt var det, men nå vil jeg prøve til igjen.

De siste ukene har det egentlig ikke skjedd så mye nevneverdig. Noen dager har vært kjempefine og gode, mens andre har vært så angstfylte og vonde.

Jeg og psyken min krangler hele tiden, noe vi egentlig har gjort over flere uker. Behandling er og forblir en tung prosess som dessverre gjør mer med meg en jeg selv vil.
Jobben er noe jeg sliter enormt med. Noen dager har jeg kommet meg ut utgangsdøren hjemme før jeg må snu og låse meg inn igjen. Andre dager har jeg kommet meg til stasjonen, før jeg snur meg i panikk og drar hjem igjen.

Det er så vannvittig pinlig og ikke minst slitsomt at det skal være sånn. Det er ikke moro å komme tilbake på jobb når man har vært borte så mye, noe som gjør meg enda mer usikker enn det jeg er fra før.

På sånne dritdager er det jo selvsagt viktig å prøve å få det så godt som mulig, prøve å finne glede i den minste lille ting. Men når man må jobbe så mye for å klare å finne glede og gjøre ting som gjør en noe godt, da blir man mest bare motløs. Kunne egentlig ikke tenke seg noe annet enn å ligge på soffan å dyrke depresjonen hele dagen.


Kanskje det faktisk er noe man må gjøre en gang i blant i en dårlig periode? Ha en hel dag å slippe seg løs på, leve på angsten og depresjonen, ikke være flink pike å takle alt så bra?
Jeg har merket det mange ganger selv etter en sånn dag eller to, at plutselig så snur alt seg. Plutselig ser jeg meg selv utenifra å jeg klarer å ta meg selv i nakken og filleriste meg selv.

Man våkner nesten litt opp fra en dyp dvale.

Nei denne psyken er aldri lett å forstå seg på. Det er bare å fortsette å bite i det sure eplet. Man kan jo ikke gjøre noe annet enn akkurat det!

 

Håper uansett at alt blir mye fremover i denne fine adventstiden. Jeg har jo alltid vært så glad i jula, så jeg vet jeg skal kose meg mye fremover med julefilmer og pynting til jul.

 

E
Idag ble det endelig litt jul i stova! Eller advent da.. Alt ble så mye kosligere med røde gardiner å lyset fra stjerna! :)


Stikkord:
Les mer i arkivet » Juli 2014 » April 2014 » Februar 2014

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

Kategorier

Arkiv

Design

» Designet er laget av: Heidi

bloglovin
hits