(09.12.2013)

I morgen er det 2 uker siden jeg endelig fikk starta på julevasken. Med bare en uke igjen til 1 desember, hadde jeg i grunn ikke så mye tid igjen til å sløse bort.
Uka begynte først med psykologtime, og etter det var det bare rett hjem å sette i gang.
Plutselig var mandagen gått.

Tirsdag, repetisjon fra gårsdagen. Med godt mot og et positivt hode kom jeg meg igjennom dag 2 med vask uten problemer. Godt å avslutte dagen der eneste tanke og følelse er hvor stolt jeg er over meg selv. Og hvor flink jeg har vært. Det positive dyrkes. Rosen er fortjent, og jeg klarer å se det selv.
Onsdag ble hviledag. Mest en planlagt en, men hadde det vært vask på planen hadde det blitt en hviledag uansett. Hver eneste muskel i kroppen verket og var støle. Lite søvn den natten gjorde ikke saken bedre da jeg våknet opp så utrolig angstfull. Kroppen skrek etter hvile og ro, noe jeg hørte på. I noen timer ivertfall. Siden onsdag er gruppedag, så var planen å være med. I starten på dagen avlyste jeg. Men i siste liten ombestemte jeg meg. Pokker heller, dette vil jeg ikke avlyste. Dette blir det ekstra god trening ut av.
Det tok ikke lange tiden før jeg angret på at jeg gikk ut døra og ble med. Resten av dagen ble et kaotisk helvete, og er nå en dag jeg har lagt i glemmeboksen. Punktum.

Torsdag, ny start med blanke ark. Avlyste dagens samtale da jeg overhode ikke var i humør til å møte folk, og langt mindre å snakke med noen. Dagens plan ble heller å la all negativ energi, sinne og frustrasjon få utløp, i form av vask. Og den ble grundig! Veggene ble vasket med mopp et par ganger, før jeg så avsluttet med å vaske over med vaskefilla. Taket fikk også flere runder.
Absolutt alt ble vasket, noen ting opptil flere ganger, bare for å være sikker på att det ble rent. Møbler, gulv, filmer, lamper, bøker og alt av pyntenips.
Rundt halv ett natt til fredag var jeg ferdig. En dusj var fantastisk etterpå, og senga har aldri vært så god. 13 timer`s vask unnagjort. Alt av sinne og negative følelser er brukt opp. Alt er vasket ned og bort. Det som stod igjen var smerter i føtter og armer, og følelsen av å være dausliten.

But i did it!
Både julevasken, og å ha klart å snudd det negative til det positive.
En klapp på skuldra til meg selv.

Fredag og helgen startet med en etterlengtet samtaletime, før jeg hastet til bussen. Nevnte jeg lenger opp at jeg var støl? Ta det og tredoble det, for nå var jeg ikke bare støl. Nå var jeg mørbanket. Å komme seg ut av senga var vrient. Å få på seg sokker ble en latterfylt utfordring.
Helgen tilbringe jeg hos mamma og Marta.

En strevsom uke var over, en ny og forhåpentligvis god uke står for tur. Siden jeg forlot leil tom for alt av pynt, duker og ting, hadde jeg en jobb med å få alt på plass. I tillegg pyntet jeg til jul. Jeg har alltid elsket jula og alt som har med den å gjøre, så jeg prøver å tviholde hardt på akkurat det. Desember og jula har siden jeg ble syk, vært krevende og hard. Angstproblematikk(spesielt) og høytider er ikke en bra kombinasjon.
Derfor gjør jeg det beste ut av en vond tid. Nå kan jeg slappe av, nyte den gode desemberhyggen i en nyvasket og julepyntet hjem. Holde på det jeg alltid har elsket ved julen. Dyrke den gode følelsen.
Se julefilmer mens jeg drikker kakao. Ingen stress, bare kjenne på gode og koselige følelser som jeg selv har skapt. Sykdom har tatt mye ifra meg, men desember skal den aldri klare å ta ifra meg!

Tirsdag var det tvangseksponering på planen. Dra på kjøpesenteret og bli ferdig med de 2 siste julegavene. Jeg fikk ikke lov til å dra hjem før det var i boks. Og selv midt på dagen var det k a o s der. Måtte nesten gå i kø rundt om på senteret, samtidig som man kjente på den store frykten for å møte kjentsfolk.
Et par timer senere, å gavene i boks, dro jeg hjem fornøyd. Endelig offisielt ferdig med all gavestyr og all julekortskriving. Nå blir det lettere å nyte desembertiden!

Resten av uka ble i grunn brukt til å komme seg etter forrige uke. Hatt begrenset med aktivitet på dagene, noe som har vært nødvendig og godt. På gruppa fikk jeg bakt pepperkaker, så nå slipper jeg det hjemme. En annen dag fikk jeg møtt 2 venninner over et par kopper kaffe. Så jeg har ikke bare vært huleboer.

Nå skal jeg bare fortsette å gjøre hyggelige ting og prøve å nyte dagene så godt jeg kan. Det er det desember er ment for.

(04.12.2013)

Mandagsmorra blues!


 

Les mer i arkivet » Juli 2014 » April 2014 » Februar 2014

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

Kategorier

Arkiv

Design

» Designet er laget av: Heidi

bloglovin
hits