# 13 - Mammas Svik

 11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen.
På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn.
Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune.

Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.

 

 

Har vel ikke noe annet å skrive bortsett fra LES, LES LES!!

# 12 - Sankta Psyko

 Med historien fra den sikrede, psykiatriske institusjonen Sankta Patricia viser Johan Theorin seg som en fullblods spenningsforfatter: Sankta Psyko er en mangfoldig, psykologisk thriller med mange overraskende vendinger.

Førskolelærer Jan Hauger har søkt jobb på førskolen Glenna. Glenna ser ved første øyekast ut som de fleste andre førskoler - helt til man ser muren som avgrenser uteområdet.
Førskolen ligger på den andre siden av muren til Sankta Patricia, et sikkerhetsklarert sykehus der blant annet psykisk syke kriminelle blir behandlet. Naturlig nok har klinikken raskt fått kallenavnet Sankta Psyko.
Glenna er Sankta Patricias egen førskole, alle barna som går der har en av foreldrene sperret inne på sykehuset. Tanken er at barna skal kunne opprettholde kontakt med foreldrene.
Til faste tider blir barna fulgt gjennom lange underjordiske korridorer, opp i en heis og inn på sykehuset. En av Jans oppgaver blir å følge barna inn til besøksrommet. Jan føler med barna, men han har samtidig sine egne motiver for å ønske seg inn på Sankta Psyko.

Hvem er syke og hvem er friske?
Jan er en dyktig pedagog, men har også hemmeligheter. Han har aldri avslørt for noen hva som egentlig hendte ni år tidligere, da lille William forsvant fra den barnehagen han var ansatt ved. Han har heller ikke fortalt noen hvorfor han var så ivrig på å få jobben på Glenna. Riktignok er det givende å jobbe med de små barna som har fått en vanskelig start i livet - men langt viktigere er muligheten til å komme nær sykehuset, kanskje til og med inn på sykehuset.

Mens Jan vil inn på sykehuset, vil andre ut...Det var først og fremst fremsiden og tittelen som gjorde meg nyskjerrig på boka. Og etter å ha lest annbefalinger om denne, måtte jeg bare ha den!
Det tok ikke mange sidene for å få meg hekta for å si det spnn. Å legge den ifra seg var utrolig vanskelig! Selv om det ikke ikke skjer så mye action (eller hva jeg skal kalle det) før nærmere slutten, så klarer han alikvell å holde oppe spenningsnivået så til de grader igjennom hele boka! Når jeg hadde pauser i lesinga, klarte jeg ikke legge vekk nyskjerrigheten og tankene om den. Og akkuratt det gjør att jeg elsker den!

Les! Les! Les! Les! Les! Les!

 

 

# 11 - Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?

 

Sommeren 2010 sto 27 år gamle Kristine Getz fram i et debattinnlegg i Aftenposten og fortalte om sine 10 år med spiseforstyrrelser: "Ti år med spiseforstyrrelser tilsvarer 3650 dager fylt av selvhat, selvsabotasje og skam."
Vendepunktet kom da Kristine begynte å blogge. Ved å sette ord på sine innerste tanker og følelser, og ved å blottlegge seg, kunne egenterapien begynne. Kristine klarer å beskrive en spiseforstyrrelse slik at vi faktisk forstår hva denne ubegripelige sykdommen går ut på, og hva den gjør med en.
Hun skriver gripende og nådeløst ærlig, og vi tror på henne når hun midt i håpløsheten forteller at hun vil bli frisk. Derfor er dette også en bok full av optimisme og livsvilje.

En viktig bok om en spiseforstyrret hverdag man kan lære så mye av. Man sitter med tårer i øynene mens man blir med gjennom hennes eget helvete. Men man blir så styrket av å se hennes sterke viljekraft, og som nevnt ovenfor: optimismen og livslysten.
Det som grep meg mest var kjærligheten mellom henne og kjæresten. Det rørte meg mest!

Fantastisk bok!

 


 

Dette er vel kansje mest ment for Grey`s Anatomy frelste..De som kjenner meg vet at jeg er blodfan av Greys. Ingenting har fått meg til å le eller gråte like mye som akkuratt det.
Det er spesielt en episode fra ses 7 som har festet seg i hjertet mitt. En musikal episode. Callie Torres og Arizona Robbins havner i en bilulykke, og mens staben prøver desperat å redde livet til Callie, blir alt rundt henne gjort om til en musikal. Alt hun ser og hører er musikk mens sjelen hennes vandrer rundt.

Har du ikke sett den, har du gått glipp av noe stort. Det er den beste og mest rørende episoden de noen gang har laget!
Alle sangene blir sunget av skuespillerene selv. Men den som skiller seg mest ut, er selvsagt Sara Ramirez, hun som spiller Callie.
Ikke bare er studioversjonen bra, hun er like bra live!

Jeg kom over dette klippet her om dagen, og jeg satt med kroppen full av goosebumps under sangen!
Dette var under en veldedighetskonsert der skuespillerene fremførte sangene fra episoden. Og det er vel ikke vanskelig å se hvem favoritten er..

 

 

Legger forresten ved spillelisten med alle sangene.

 

Nyyyyyyyt!

# 10 - 3096 Dager"Nå føler jeg meg sterk nok til å fortelle hele historien om kidnappingen", sier Natascha Kampusch.
Hun opplevde det verste som kan ramme et barn: Den 2. mars 1998 ble hun bortført på vei til skolen, ti år gammel. Gjerningsmannen, ingeniøren Wolfgang Priklopil, holdt henne fanget i et kjellerhull - i 3096 dager. Den 23. august 2006 klarte hun å flykte ved egen hjelp. Priklopil tok sitt eget liv samme dag.

I denne boken snakker Natascha Kampusch for første gang åpent ut om kidnappingen, tiden i fangenskap, sitt forhold til kidnapperen og om hvordan hun klarte å unnslippe helvetet. Dette er historien til en kriger, som holdt ut det ufattelige og som aldri lot seg knekke.

 

Trenger vel ikke si att dette er en sterk bok, men den er så utrolig bra skrevet! Det er vanskelig å skjønne hvordan man kan komme seg etter noe sånt.. Eller hva som får en person til å gjøre sånt med et uskyldig barn!
Denne boken er blandt mine topp 3 favoritter. Jeg anbefaler denne sterkt til alle!

 

 

 

# 9 - Krimbøkene om politietterforskeren Cato Isaksen

Krimdronningen over alle krimdronninger!

Unni Lindell sin serie om politietterforsker Cato Isaksen er mine aller største favoritter innen krim. Hver bok er en forskjellig historie, men vi følger hovedpersonen og hans liv igjennom alle bøkene.
Selv er det et par av bøkene jeg ikke har fått lest enda, men jeg gleder meg vilt til å endelig få dem å lest dem!
Her vil jeg ikke bare låne, jeg vil ha dem permanent i samlingen min så jeg kan lese dem flere ganger!

Jeg elsker alt jeg har lest i serien, å jeg håper det vil komme mange flere bøker om Cato Isaksen i fremtiden!!

 

Liste over C.I bøker:

- Slangebæreren (1996)
- Drømmefangeren (1999)
- Sørgekåpen (2000)
- Nattsøsteren (2003)
- Orkestergraven (2005)
- Honningfellen (2007)
- Mørkemannen (2008)
- Sukkerdøden (2010)
- Djevelkysset (2012) 

# 7 - Kors på halsen
&
# 8 - Sebrapiken

Kors på halsen:
I denne boka forteller to søstre om hvordan det er å ha en lillesøster som driver med selvskading.
Ida begynte med selvskadingen da hun var ti år, nå er hun i begynnelsen av 20-årene og det haster for henne å bli frisk. Søstrene reflekterer over årsaker til at nettopp deres søster er betegnet som en av landets verste selvskadere, og i korte tekster sier Ida selv noe om hvordan hun har det.
Psykoteraput Lise Studsgård forteller også om sitt møte med Ida og noen av mytene rundt denne lidelsen.

Sebrapiken:
Hva får en ressurssterk, oppegående jente med en trygg oppvekst til å skade seg selv? Kutte seg selv opp og påføre seg skade på redselsfulle måter?
Sebrapiken skildrer en ung jentes kamp for å frigjøre seg fra sin egen selvdestruktivitet. Dette er Sofia Åkermans egen historie - historien om ei jente som skader seg selv og kjemper mot en destruktiv demon som hele tiden jager henne.
I boka får du et innblikk i hennes innerste tanker, blir kjent med hennes skamfølelse og redsel for å bli frisk og bortglemt. Lykken hun føler da hun finner ut at verden ikke var helt som hun hadde fryktet, er rørende beskrevet.
I Sebrapiken får du Sofia Åkermanns egen, sterke historie om hennes kamp for et verdig liv. Sofias historie er skremmende, men samtidig rørende - og den gir kunnskap, forståelse og håp.

 

Siden både psykiatri og selvskading har vært og fortsatt er en stor del av livet mitt, er bøker som omhandler akkurat dette ekstra interessante.
Det kan være en stor trøst å lese om mennesker med samme skjebne og problemer. Selvsagt trist å lese om hvilket helvete personen har gjennomgått, men det å få lese hvordan de mot alle odds har kommet seg igjennom alt, om hvordan selvskadingen hører til fortiden, det er lærerikt. DET gir mye håp. Det viser at man kan komme seg i mål, både skadefri og tilnærmet frisk.
Det ER mulig å bli skadefri, for godt. Når det gikk bra for dem, så hvorfor skulle det ikke det være mulig med en selv??

Som pårørende til en med selvskadingsproblematikk, eller psykiske problemer generelt, kan disse 2 bøkene være veldig nyttige. I Kors på halsen blir mye skrevet av akkurat pårørende, hennes familie.
Jeg vil tro at de fleste pårørende tenker og føler mye av det samme. Og i KPH skriver de mye om akkurat dette. Det kan være godt å lese om andre i samme situasjon. Det gjelder vel også både som en pårørende samt den som er psyk.

Bøkene kan være noe triggendes, så er du lett påvirkelig burde du kanskje vente til man er sikker på at man kan tåle det.

Selvskadingproblematikk er noe som i de siste årene bare har eskaler til de grader. Og problemet fortsetter å stige.
Det er fortsatt altfor mye tabu rundt dette emnet, så dette er 2 viktige bøker som kan øke forståelsen og kunnskaper om akkurat temaet selvskading.

 

 

 # 6 - Jenteloven

 

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren. Mens hun venner seg til den nye bytilværelsen, oppdager hun at faren har forsvunnet.
Hun finner trygghet i en gjeng tøffe jenter som tar henne med inn i en hverdag av spenning og grensesprenging.
Når jentene vil ha noe tilbake, oppdager Saga at de styres av et sett lover, og at straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

`Vold blant jenter øker drastisk i Europa, og trenden er den samme her i Norge.
Nå tar forfatteren Annette Münch temaet opp i en ny ungdomsroman om voldelige jentemiljøer, kalt Jenteloven`  - Kilde

 

En rå og til tider en brutal bok, men en veldig bra og viktig bok!
Jeg grøsser av å tenke på at det finnes så altfor mange slike miljøer rundt om kring. Og det å vite at det bare blir mer og mer av denne type vold blant jenter. Eller mellom ungdommer og folk generelt.

Selv om det er en ungdomsroman, så den alikevell like aktuell for det voksne publikum!!

# 5 - Pappa`s prinsesseSigrid Beate Edvardsen forteller sin historie. Hun var pappas prinsesse:

Pappa misbrukte meg fra jeg var seks år gammel til jeg var langt opp i tenårene. Jeg tror ikke han gjorde det av ondskap, jeg tror ikke han gjorde det for å ødelegge meg.
Men det var det han gjorde. Ødela meg for resten av livet.
Jeg husker at han tok meg med i stallen. Jeg husker han kom inn på rommet mitt. Jeg vet ikke hvor mange ganger det skjedde. Jeg vet bare at det gjorde vondt.
Og at det fortsatt gjør vondt.

Jeg husker ikke detaljer, vet ikke helt hvordan det gikk til, men jeg skulle senere være med da pappa ble drept med kniv. Jeg hadde en fire år gammel sønn da jeg skal ha angrepet pappa med kniv.
Jeg ble arrestert. Jeg ble dømt. Jeg satt i fengsel i mange år. Og i fengsel fikk jeg enda en sønn.

I dag bor jeg i et hus i skogkanten. Jeg bor her med mine to sønner. Vi har seks katter og en rottweiler. I et stabbur på tunet bor mamma. Hun stikker innom flere ganger om dagen.
Hun er relativt sprek, opptatt av barnebarna sine. Jeg går lange turer hver dag. Til fots eller på ski. I forrige uke så jeg gaupespor.

 

En veldig bra bok! Selv om den til tider kan bli litt mye repitisjon, så er det alikevell intenst og følelsesladet og lese hennes historie, samt følge hennes liv under fengselsoppholdet.
En sterk bok som man bør ha i boksamlingen sin!!

# 4 - Evig Søndag

 

Evig søndag følger ett år i Linnéa Myhres liv. Boka er et sterkt og selvutleverende portrett av en ung kvinne.
Vinteren 2011 går Linnéa motvillig med på å gå til psykiateren Finn for sine depresjoner. Det blir helt sikkert ikke et vendepunkt. Eller?
«Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette ? og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp.
Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.»

Linnéa Myhre (f. 1990) er en av Norges mest kjente bloggere. Bloggen Alt du vet er feil har daglig besøk av 30 000 lesere, og i 2011 ble hun kåret til årets beste blogger under både Vixen Blog Awards og Costume Awards. Høsten 2011 så vi henne i serien La Linnéa leve som gikk på NRK P3s nett-tv, der hun ble lagt merke til for sin åpenhet om psykiske lidelser.En humoristisk og morsom bok som man kan kjenne seg så mye igjen i. Elsker skrivemåten hennes, elsker humoren hennes.
Jeg syns denne boken var fantastisk!

 

# 3 - Maria & Pappa- Livet etter mamma

"Da mammaen din døde, lette du overalt. Gikk fra rom til rom. Tittet bak døren, soverommet, kjøkkenet, og alltid sist på badet.
Du så på meg og skjønte enda mindre. Alt du så, var en pappa som gråt."

Da Maria var knapt halvannet år, døde mamma Soad av kreft. Livet til Maria og pappa Marius måtte gå videre, selv om verden var snudd på hodet.
For å bearbeide sorgen begynte pappa Marius å skrive om deres nye hverdag. Om alenepappatilværelsens gleder og sorger, om hårfletting og leggerutiner.
Marius samler på minner om mamma Soad til den dagen Maria er så stor at hun ønsker å få vite mer om den mammaen hun aldri rakk å bli kjent med. Marius Holmsen har en fantastisk evne til å beskrive hverdagens utfordringer på en humoristisk og livsglad måte som gjør at man gråter og ler om hverandre.

 

Dette er nok en av de søteste bøkene jeg har lest. Kjærligheten er til å ta å føle på!
Har ikke noe annet enn å skrive enn:  Den er bare fantastisk søt!!

# 2 - Jeg lever, pappa

 


Siri Marie Seim Sønstelie var på sin første AUF-leir på Utøya i juli 2011. Hun ble skutt mot - men overlevde. På land satt pappa Erik Sønstelie og forsøkte å sortere tanker, frykt, pårørende, presse og inntrykk. Sammen forteller de nå sin historie. Boken er en dokumentarisk fortelling om hva som skjedde under terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011.
Boken skildrer den unike historien til akkurat Siri og Erik, men den gir også et større bilde av terrorhandlingene som forandret Norge.
Gjennom ulike kilder følger vi gjerningsmannens siste forberedelser og gjennomføringen av det verste angrepet på det norske samfunnet i fredstid. Styrken i fortellingen er imidlertid relasjonen mellom far og datter.


Av en eller annen grunn hadde jeg ikke så høye forventninger til denne, bare at jeg kunne tenke meg å lese den. Men så feil kan man ta.
Dette er nok blitt en av de beste bøkene jeg noen gang har lest!! Måten alt blir fortalt og skildret på, setter seg så fast og man gjør seg opp så mange tanker selv. Jeg satt med tårer i øynene flere ganger, og det er skjelden en bok klarer å gjøre med meg.
Viss man ser bort ifra den grusomme hendelsen, så er dette en fantastisk bok som alle burde lese!

Etter jeg viste frem min nye bok (anbefaler!!) for noen dager siden, så tenkte jeg att jeg ville dele noen av mine favoritter de neste dagene.

Jeg er en periodeleser, så jeg får som regel samlet opp noen bøker som jeg har ønsket å lese. Selv er jeg mest glad i historier fra virkeligheten. Og siden jeg selv er inne i psykiatrien, så er bøker om dette ekstra givende å lese. Det er så masse en kan lære og forstå bedre. Sånne bøker setter seg mer i minne enn vanlige bøker som krim++

Det siste året har jeg lest noen som er blitt mine favoritter, så jeg anbefaler virkelig disse bøkene. Igjen, de kan gi en masse! :)

 

 


# 1 - Historien om Ragnhild: "Hun ville jo ikke dø"

 

Sommeren 2010 var super. Ragnhild har vært på ferie i Sverige med tante Betty og fått enda en ny venninne. I høstferien skal hun til Tyrkia med bestevenninnen. Nå nærmer det seg slutten av juli, og Ragnhild planlegger sin egen konfirmasjon. Det er snakk om at hun kan få det til allerede til høsten, eller i hvert fall neste vår.
To dager etter, lørdag 31. juli, blir hun funnet død på en madrass i en kjellerleilighet. Bare 15 år gamme blir hun et av Norges yngste overdoseofre.
«Vi tror vi svever, men du kan se at vi er kjørt», skrev Ragnhild i dagboken sin. I boken «Hun ville jo ikke dø» forteller journalist og seksbarnsmamma Siren Henschien den ærlige historien om hvordan en ung jente mistet seg selv til rus. Og hvordan «det store vi» sviktet da hun trengte oss mest.

 

Denne er og forblir favoritt nr 1!

        Lever

Dagens store høydepunkt var faktisk å gå til postkassen. For der lå min kjære etterlengtede pakke fra Capris/adlibris! (trykk på navnet for å komme til siden)
Å oppdage pakke i posten er vel den beste følelsen i verden?!

 

Du kan besøke bloggen til denne fine jenta Her.

 

Jeg er så glad jeg i periodevis klarer å lese bøker. Når uroen ikke stjeler all oppmerksomhet, å jeg faktisk kan ligge å slappe av med en bok. Det er virkelig noe jeg setter stoor pris på : )


 

Denne er så vannvittig søt så jeg må bare dele den!Gjett hvem som bare skal kose seg på soffan i kveld..??
Og får jeg tid, står Grinchen også på planen!

 

God kveld til alle mann!
En av mine store (film) drømmer kom i oppfyllelse!

I kveld fikk jeg sett min favorittfilm på kino, åsså i 3D!!

 

Jeg å veninne fikk en super fredagskveld på kino, og det var så morro å se den i så bra kvalitet! Den ble enda bedre!

Åå lykkerus...

 

 

Det var foresten ikke vanskelig å se at den fortsatt rører, da jeg så jenter med maskara langt nedover kinnene ; )

 Nightwish - Song Of Myself1. From A Dusty Bookshelf2. All That Great Heart Lying StillThe nightingale is still locked in the cage
The deep breath I took still poisons my lungs
An old oak sheltering me from the blue
Sun bathing on its dead frozen leaves


A catnap in the ghost town of my heart
She dreams of storytime and the river ghosts
Of mermaids, of Whitman`s and the Ride
Raving harlequins, gigantic toys


A song of me a song in need
Of a courageous symphony
A verse of me a verse in need
Of a pure-heart singing me to peace

All that great heart lying still and slowly dying
All that great heart lying still on an angelwing


All that great heart lying still
In silent suffering
Smiling like a clown until the show has come to an end
What is left for encore
Is the same old Dead Boy`s song
Sung in silence

All that great heart lying still and slowly dying
All that great heart lying still on an angelwing


A midnight flight into Covington Woods
A princess and a panther by my side
These are Territories I live for
I`d still give my everything to love you more


3. Piano Black


A silent symphony
A hollow opus


Sometimes the sky is piano black
Piano black over cleansing waters


Resting pipes, verse of bore
Rusting keys without a door


Sometimes the within is piano black
Piano black over cleansing waters


All that great heart lying still and slowly dying
All that great heart lying still on an angelwing

4. Love


I see a slow, simple youngster by a busy street, with a begging bowl in his shaking hand.

Trying to smile but hurting infinitely. Nobody notices.
I do, but walk by.


An old man gets naked and kisses a model-doll in his attic.
It`s half-light and he`s in tears.
When he finally comes his eyes are cascading.


I see a beaten dog in a pungent alley. He tries to bite me.
All pride has left his wild drooling eyes.
I wish I had my leg to spare.


A mother visits her son, smiles to him through the bars.
She`s never loved him more.


An obese girl enters an elevator with me.
All dressed up fancy, a green butterfly on her neck.
Terribly sweet perfume deafens me.
She`s going to dinner alone.
That makes her even more beautiful.


I see a model`s face on a brick wall.
A statue of porcelain perfection beside a violent city kill.
A city that worships flesh.


The 1st thing I ever heard was a wandering man telling his story
It was you, the grass under my bare feet
The campfire in the dead of the night
The heavenly black of sky and sea


It was us
Roaming the rainy roads, combing the gilded beaches
Waking up to a new gallery of wonders every morn
Bathing in places no-one`s seen before
Shipwrecked on some matt-painted island
Clad in nothing but the surf - beauty`s finest robe


Beyond all mortality we are, swinging in the breath of nature
In early air of the dawn of life
A sight to silence the heavens


I want to travel where life travels, following its permanent lead
Where the air tastes like snow music
Where grass smells like fresh-born Eden
I would pass no man, no stranger, no tragedy or rapture
I would bathe in a world of sensation
Love, Goodness, and Simplicity
( While violated and imprisoned by technology )


The thought of my family`s graves was the only moment i used to experience true love
That love remains infinite, as I`ll never be the man my father is


How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?


Who am I to judge a priest, beggar, whore, politician, wrongdoer?
I am, you are, all of them already


Dear child, stop working, go play
Forget every rule
There`s no fear in a dream


"Is there a village inside this snowflake?"
- a child asked me
"What`s the color of our lullaby?"


I`ve never been so close to truth as then
I touched its silver lining


Death is the winner in any war
Nothing noble in dying for your religion
For your country
For ideology, for faith
For another man, yes


Paper is dead without words
Ink idle without a poem
All the world dead without stories
Without love and disarming beauty


Careless realism costs souls


Ever seen the Lord smile?
All the care for the world made Beautiful a sad man?
Why do we still carry a device of torture around our necks?
Oh, how rotten your pre-apocalypse is
All you bible-black fools living over nightmare ground


I see all those empty cradles and wonder
If man will ever change


I, too, wish to be a decent manboy but all I am
Is smoke and mirrors
Still given everything, may I be deserving?


And there forever remains that change from g to e minor

 

. . . . . . . . . . . .

 

Siden Musicnodes eller youtube ikke har den fulle versjonen så lar jeg vær å legge ut sangen.
Den er IKKE det samme uten fortellingen og de fantastiske stemmene på slutten.

 

Jeg elsker teksten. Jeg elsker sangen.
Dere er vel kansje ikke så intr å i høre om en sangtekst men.. But i Love it!! 

 

Vi har alle våres problemer..!

 
Husk å logg av facebook!!

 

Er det noe han kan, så er det å lage god humor!

Nightwish er ute med ny plate, og jeg er i ekstase!!

Den er allerede kommet ut i butikker i Norge!

Anette Olzon representerer godt for Nightwish, de kunne ikke fått en bedre ersatter for Tarja Turunen!

 Jeg har allerede plukket ut mine favoritter, og vil selvsagt dele dem med dere! :D

 

Kos dere!!

Rest Calm
Når koret starter får jeg så frysninger.. Det er faktisk rørendes vakkert!


Last Ride Of The Day
Gladsang!!


The Crow, The Owl, And The Dove
En veldig god å avslappendes låt. Spesielt stemmen på han som er med å synge.. Fantastisk!
I Want My Tears Back
Umulig å ikke sitte stille når du hører denne..!
Storytime
Utrolig fengendes!

 

 Har du fått noen nye favoritter??

 

Jeg må bare dele en fantastisk sang med dere! Den betyr allerede mye for meg, og jeg får store gakkgakker av å høre den!
 
 
Akk.. :)
 
 
 
 
 
 
 
musicnodes
Evanescence: Lost in ParadiseDet er ikke uten grunn at Eddie Murphy er en av verdens beste stad up komikere. Selv elsker jeg showene og filmene hans!

Han er jo hysterisk morsom!

 

 

Må jo dele mine 3 favoritter fra showet Delirious.
Enjoy! :)

 

 

 

 

 

Fart Game:

 

video:eddie murphy fart game

 

 Ice cream shit:

video:eddie murphy delerious ice cream skit

 

Aunt bunny: 

video:eddie murphyaunt bunny


 

 
Er absolutt verdt å ha i filmsamlingen sin! :)

 

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om filmene According to Greta og Speak.
Selvfølgelig kan jeg det, men er desverre dårlig til å skrive om sånt, da jeg har en tendens til å skrive for mye da jeg er flink til å røpe ting. Men det skal jeg IKKE gjøre nå altså! :)

According to Greta:
Hovedpersonen er ei mange unge jenter kan kjenne seg igjen i. Hun er i den trasige alderen, der hormoner spreller vilt rundt i kroppen, foreldre, eller her besteforeldre, er ens store mareritt.

Greta blir dumpet hos besteforeldrene for sommeren da moren prøver å fikse ekteskapet sitt.
Fortvilensen og sinnet over dette går ut over besteforeldrene.

Greta har en plan med livet. Hun skal nemlig ikke bli som moren, eller de kjedlige besteforeldrene.
Hun skal dø mens hun enda er på topp i livet. Hun er bestemt på å ta selvmord innen hun er 18 år.

Med seg har hun notatboken sin. Den er med overalt.
I den har hun laget seg en to do liste før hun dør. Hun har også listet opp forskjellige måter hun kan dø på.

Planen for denne sommeren er enkel. Som straff for at hun blir dumpet over til sine besteforeldre, vil hun aldri komme hjem til sin mor igjen. Ivertfall ikke i live.


Selv er jeg ikke så veldig begeistret for romantiske dramafilmer. Det er ingen som har klart å helt klort seg fast som denne.
Dette er en rett på og ærlig film. Om hva som rører seg oppi hodet til en ung jente.
Du kan kjenne deg igjen i henne, mye i den rebelske oppførselen som faktisk får deg til å le og bli irritert.
Du kan føle  igjen på sårbarheten i det å være missforstått ++.

Mange fobinder Hillary Duff som den unge uerfarne disney stjernen, men jeg liker henne veldig godt!
Jeg liker filmen, jeg liker handlingen/ historien og jeg liker budskapet.

Dessuten er jo Hillary HOT! :)

 

 

Speak:
Også en ærlig og sterk film!

Etter at Melinda ødela en fest etter å ha ringt politiet uten å si et ord så en politipatrulje stoppet festen, er hun nå blitt utstøtt av sine venner.
Starten på 9 kl blir en stor utfordring. Folk kaller henne navn og slenger dritt, mat og ting blir kastet på henne, og slik fortsetter det.
Uansett hva hun sier blir det brukt imot henne.

Nå bestemmer hun seg for å tie. Hun har sagt nok. Folk ville jo ikke legge merke til det uansett om hun ikke snakket!
Kunst er noe hun begynner å interessere seg i.
Sammen med et hemmelig tillfluktsrom kan hun leve i en stille tilværelse, ivertfall til skoledagen er over.

Hvorfor ringte hun politiet den kvelden?

 

Mer kan jeg ikke si rett og slett :)


Men jeg likte denne filmen også!
Jeg elsker den type filmer, type highschool drama and so on.

Her kan man også lett kjenne seg igjen i hovedpersonen.
Man kan lett kjenne seg igjen i frustrasjonen av å være en fersking på en ny skole, med kjiipe lærere, masete foreldre og såkalte venner som behandler deg som søppel.

Jeg elsker budskapet i filmen, jeg liker hvordan filmen hele tiden når nye høyder, og du føler med Melinda igjennom alle hennes følelser å tanker om verden og livet.

Annbefales på det sterkeste!!
Jeg har hørt boken skulle være enda bedre, men har ikke fått lest den selv.
Men en vakker dag skal jeg!!

 

 

Hva kan jeg si, jeg digger fortsatt typiske jentefilmer :)
Og disse filmene er et must for andre som gjør det!

 

Med bare meg selv! Er ikke det deilig!

 

En kosekveld må selvfølgelig inneholde noen typiske jentefilmer.
Denne gangen falt valgene på disse 2:

Speak:

After a blurred trauma over the summer, Melinda enters high school a selective mute.
Struggling with school, friends, and family, she tells the dark tale of her experiences,
and why she has chosen not to speak.


Jeg orker ikke oversette. Dere skjønner det nok selv!

According to Greta:


A young suicidal and rebellious teen gets sent to her Grandparents for the summer
where life takes an unexpected turn.

Denne har jeg skrevet om før også, men den er knall bra, synes jeg ivertfall!

 

En kosekveld må også inneholde noe god mat, som f.eks :

 
Vafler!! Og selvfølgelig spise opp halve røra før man i det hele tatt får begynt å stekt dem! :)
Og siden mine vafler ikke ser så innbydenes ut som de på bildet, var jeg så frekk att jeg stjal bildet!

 


Deilig frukt til dessert!  Dessert er faktisk veldig viktig..


Noe god drikke! Mhehhe.. Hva kan man si, pittelitt avhengig..?


Popcorn er et must når man ser film! Blir ikke skikkelig filmkos uten..

Og sist men ikke minst..:

Sippekluter for eventuelle sippescener!

 

Da er vel alt i boks, tid for koos :)

 

Ha en fantastisk kveld dere, det skal jeg!

 

Siden jeg har mange innlegg i kladden som jeg ikke klarer å fullføre, så får jeg heller dele litt musikk med dere!

Disse har vel stått på repeat i gud vet hvor mange uker alt.

 

Årets sommerlåter hos meg, nyyt!:

 


Nickelback - This Afternoon


Plumbo - Møkkamann


Cir.Cuz - Radio


Gabrielle - Ring Meg


Delta Goodrem - In this life


Snoop Dogg f. David Guetta - Sweat


Alexandra Stan - Mr. Saxobeat


Dead by April - Losing you

 

Jeg er blitt hektet på sistnevnte!!
Hva skulle man gjort uten musikk..??

 

 

Har du noen sommerlåter for tiden du kan anbefale meg?  :)

 

 

Jeg har spandert på meg noe jeg virkelig har hatt lyst på lenge. Aldri tatt meg råd til det, men nå kunne jeg endelig gjøre det.


Helt siden boken kom ut har jeg lengtet etter den, å nå er den min! :D
Jeg klarer nesten ikke vente med å lese ut den jeg driver med nå, jeg ivrer etter å starte med denne.!

 

Boken jeg babler om er storselgeren `3096 Dager` av Natascha Kampusch.
``Nå føler jeg meg sterk nok til å fortelle hele historien om kidnappingen.``

 

Natascha Kampusch opplevde det verste som kan ramme et barn: Den 2. mars 1998 ble hun bortført på vei til skolen, ti år gammel. Gjerningsmannen, ingeniøren Wolfgang Priklopil, holdt henne fanget i et kjellerhull - i 3096 dager. Den 23. august 2006 klarte hun å flykte ved egen hjelp. Priklopil tok sitt eget liv samme dag.

Her snakker Natascha Kampusch for første gang åpent ut om kidnappingen, tiden i fangenskap, sitt forhold til kidnapperen og om hvordan hun klarte å unnslippe helvetet.

Dette er historien til en kriger, som holdt ut det ufattelige og som aldri lot seg knekke. 

Har du lest den?


Jeg gleder meg ivertfall masse til å starte!

 

Torsdag 19.5:
Mitt scrapbook prosjekt begynner å ta form. Nå er den faktisk strax ferdig, tror jeg.
Jeg har ikke peiling på hvor mange døgn arbeidet egentlig har tatt, men jammen har det vært verdt det!
Men kjenner det skal bli godt når den blir helt ferdig, for når man er en så irriterendes stor perfeksjonist som meg, da skal alt helst stemme på millimeteren! Argh...

Men sjekk min lille dyrehagehage:

Ja jeg skal ærlig innrømme å ha jukset litt.. Google å bakepapir..
Skal ikke skryte på meg gode tegneskills!

Dette er musikk som vil få deg til å kaste alle hemninger,

og danse som en kråke gjennom hele natten!

 


J.Lo-On the flor


AdmiralP-Snakke litt


Nicole Scherzinger-Don't Hold Your Breath


Kesha-Blow


Skikkelig gladmusikk vil jeg si!!

 

Skru opp å vrikk på stumpen : )                 
Håper flere enn meg har lagt sin elsk på Lady Gaga`s nye hit; Born this way.Hun er rett og slett RÅ!
Kan ikke beskrives, må oppleves :)

Les mer i arkivet » Juli 2014 » April 2014 » Februar 2014

Miss AJ

Et lite innblikk i livet som meg og mine kamper mot psykiske sykdommer. Jeg kjemper og håper på en bedre hverdag, der jeg en gang kan kalle meg frisk. Det er gode og dårlige dager, noe bloggen vil bære preg av. Det er mye trist og vanskelig, men jammen er det mye glede og humor å! Jeg er veldig glad i bl.a fotografering og bøker, og er en stolt hundeeier, noe som også vil få sin plass her. leser bloggen nå:)

Kategorier

Arkiv

Design

» Designet er laget av: Heidi

bloglovin
hits